STORE LÆKRE GULERODS BOLLER MED SOLSIKKEKERNE
INGREDIENSER
50 G GÆR
5 DL LUNKENT VAND
75 G SUKKER
15 G SALT
4-5 SPSK OLIE
1-1,1 KG MEL ELLER TIL DEJEN IKKE
KLISTRE FOR MEGET TIL AT ÆLTE
2 ÆG
150 G SOLSIKKEKERNER
4 GROFTREVET GULERØDDER
FREMGANGSMÅDE
GÆR RØRES UD I VANDET. SUKKER,SALT OG OLIE TILSÆTTES OG RØRES RUNDT TIL SUKKER OG SALT ER OPLØST. MEL HÆLDES I OG DET ÆLTES GODT. LAD DET HÆVE I CA. 1 TIME OG HÆLD DEJEN UD PÅ BORDET. LAV EN FORDYBNING MIDT I DEJEN LIGE SOM NÅR MAN LAVER FRISK PASTA. SLÅ ÆGGENE UD OG NED I OG REVET GULERØDDER OG SOLSIKKEKERNER. SÅ LØFTER DU DEJEN OVER OG PAKKER DET NÆRMEST IND. OG NU LYDER DET NOK LIDT MÆRKELIG OG SJOVT, SÅ TAGER DU EN STOR SKARP KNIV OG SKÆR I DEJEN OVER ALT TIL DET BLIVER BLANDET GODT SAMMEN OG I SMÅ STYKKER. NÅR DET ER BLEVET BLANDET OG SAMLET SIG, SOM DET GØR TIL SIDST SÅ SAMLER DU NOGLE SMÅ KLUMPER OVER PÅ EN BAGEPLADE OG LADER DEM HÆVE I CA.20-30 MIN. JEG BRUGT 2 BAGEPLADER TIL DEN HER POTION OG FIK 5 PÅ HVER. MEN MAN SKAL NOK BRUGE 3 TIL DEN HVIS DE SKAL VÆRE MINDRE. BAG DEM PÅ 200 GRADER TIL DE BLIVER GYLDEN BRUNE CA. 30 MIN.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar