fredag den 18. oktober 2013

Bedstefar med skæg

BEDSTEFAR MED SKÆG 

Så blev det fradag igen og det tid til weekend hygge med drengene, så der skal selvfølgelig bages kage :) Fik en stor lyst til noget med kokos og hindbær så måtte igang med at tænke og ja bedstefars skæg poppede frem :) 

OPSKRIFT

175 g blød smør
200 g sukker ( 2 dl)
3 æggeblommer 
270 g mel ( 4,5 dl) 
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker eller stangen af en halv vanilje hvor kornene er blandet med lidt sukker 
2 dl mælk 

½.-1 glas hindbærmarmelade 
3 æggehvider 
185 g sukker ( 1,85 dl ) 
185 g kokosmel næsten en hel pose på 200 g ;) 


FREMGANGSMÅDE

 Tænd ovnen på 200 grader. 
Det bløde smør og sukker røres godt sammen og en æggeblomme røres i ad gangen. Mel,bagepulver og vanilje blandes og hældes i lidt af gangen skiftevis med mælk.
Smør en form eller beklæd den med bagepapir og hæld dejen i og bag den i ca.15-20 min så den er halv bagt. Imens rører du en kokos marengs. Så du pisker æggehviderne helt stive og så hælder du lidt sukker i ad gangen mens du pisker, ligesom når man laver skum til flødeboller. Til sidst vendes kokosmelet i. Når kagen har bagt i 15-20 min tages den ud og smøres med hindbærmarmelade og der næst skal marengsen oven på. Den er nemmere at smøre ud hvis du har en kniv du dypper i vand og så smører, så klister det ikke så meget til kniven. Så bages den yderlig 15-20 min og marengsen er gyldenbrun. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar