lørdag den 1. august 2015

Gulerodskage med ostecreme


Den absolutte den lækreste og krydderet gulerodskage jeg har smagt til dags dato, med blød ostecreme på toppen. Det her er en af de kager jeg er helt vild med, for der er så meget smag i den og kan huske den fra barndommen. 


Gulerodskage med ostecreme 
ca.8 personer 

380 g revet gulerod 
4 æg 
300 g brun farin 
2 dl solsikkeolie 
280 g hvedemel 
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker 
knsp salt 
1½ spsk kanel
100 g valnødder, hakket fint 

250 g flødeost naturel 
1 spsk citronsaft 
2½ dl flormelis 


  • Bland brun farin med olie.
  • Pisk et æg i af gangen til en tyk og luftig masse.
  • Bland alle de tørre dele sammen og vend i æggemassen. 
  • Vend hakket nødder og gulerod i dejen.
  • Kom bagepapir i en bradepande der måler ca. 22 x 35 og hæld dejen i. 
  • Bag den midt i ovnen på 200 grader i ca. 35-40 minutter, tjek evt. efter med en tandstik og den skulle være færdig. 
  • Lad kagen køle helt af inden du blander alle ingredienserne sammen til ostecremen og smører udover kagen. 
  • Sæt gerne kagen på køl en lille ½ time inden servering. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar