onsdag den 30. oktober 2013

Grønsags tærte

TÆRTE MED BLØDE LØG, RISTET CHAMPIGNONER OG BROCCOLI I DAG VAR DET KØDFRI DAG. SÅ DET BLEV TIL EN LÆKKER TÆRTE MED LIDT GRØNSAGER JEG FANDT I KØLESKABET OG SÅ EN SPRØD SALAT AF BROCCOLI OG ÆBLER VENDT I EN DRESSING AF  AKACIEHONNING, OLIE, SENNEP OG CITRON. OG SÅ KAN MAN OGSÅ DRYSSE SOLSIKKEKERNER OVER. 

MEN HAR VÆRET LIIIIDT DOVEN I DAG, OG KØBT EN FÆRDIGBLANDINGS TÆRTEDEJ, SYNES IKKE JEG HAR VÆRET SÅ HELDIG AT FINDE EN OPSKRIFT PÅ EN LÆKKER TÆRTEDEJ SOM ER FAST OG IKKE SMULDRE OG SMAGER AF SMØR/MEL. 
 SÅ DET DU SKAL BRUGE ER 

1 PAKKE TÆRTEDEJ 
7 CHAMPIGNONER I SKIVER 
1 STORT LØG 
½ BROCCOLI LIDT MERE MÅSKE RESTEN KAN BRUGES TIL SALAT SOM JEG HAR GJORT
ÆGGEMASSEN: 

1 HEL ÆG
2 ÆGGEBLOMMER 
2 DL FLØDE 
SALT 
PEBER 
2 SMÅ HÅNDFULDE REVET OST 

VASK OG SKÆR CHAMPIGNONERNE I SKIVER OG RIST PÅ EN TØR PANDE MED LIDT SALT. SNIT LØGGENE I HALVE RINGE, TAG SVAMPENE AF PANDEN OG STEG LØG MED LIDT OLIE TIL DE ER GYLDEN BRUNE. SKÆR BROCCOLI I SMÅ BUKETTER OG HÆLD KOGENDE VAND OVER OG LAD DER STÅ 5 MIN OG SÅ SIGT VANDET FRA.

LAV DEJEN SOM ANVIST PÅ PAKKEN. RUL DEN UD TIL DEN PASSER EN ALM. TÆRTEFORM, JEG BRUGTE SÅ EN FORM SOM VAR ET NR. MINDRE END EN ALM. DA DEN SYNES DEN LIGE SKULLE FLÆKKE :(  STIK HULLER RUNDT OMKRING MED EN GAFFEL. FORDEL DE BLØDE LØG UD OVER OG SVAMPENE OG DERNÆST BROCCOLIEN. 

LAV ÆGGEMASSEN VED AT BLAND DET HELE SAMMEN OG HÆLD OVER. 
BAG TÆRTEN I OVNEN PÅ 200 GRADER TIL DEN ER FAST NÅR DU RYKKER TIL DEN OG DET IKKE SKVULPER OG DEN HAR FÅET EN FIN GYLDEN FARVE. SPRØD SALAT:

1 STORT ÆBLE, MÅ GODT VÆRE LIDT SYRLIG
SMÅ BUKETTER AF BROCCOLI
SOLSIKKEKERNER

DRESSING

1½ SPSK OLIE
1 SPSK AKACIEHONNING
½ TSK SENNEP
½ SPSK CITRON SAFT. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar