torsdag den 10. oktober 2013

Blåbær muffins


BLÅBÆR MUFFINS 


Så blev der bagt 2 slags blåbær muffins i dag.

Jeg vil helt klart anbefale at man bruger de der bakkeforme til muffins, så sikre du dig en flot og høj muffins, istedet for en fladmast en. 

Har valgt at bage to slags blåbær muffins i dag, fordi jeg simpelt hen ikke viste hvad for en af dem jeg havde lyst til og så må man jo lave begge dele. Fik 13 muffins ud af den her dej, men det afhænger lidt af hvor store de skal være og hvor store formene er, så hvis du bruger små forme vil jeg tro der bliver til nogle stykker mere :)


Muffins dej
                                           Chokolade blåbær muffins
250 g mel (4,1 dl)                                                            ½ potion muffins dej
1,5 tsk. bagepulver                                                          1½ spsk. kakaopulver           
vaniljestang eller 1 tsk vaniljesukker                              En lille håndfuld chokoladeknapper
                                                                                           En dl blåbær (frost) 
125 g blød smør 
125 g sukker
1 dl. letmælk eller sødmælk                                Blåbær muffins m. hvid choko
2 æg                                                                                   Den anden halvdel muffins dej
                                                                                            50 g hvid hakket chokolade 
                                                                                              1½ dl frisk blåbær 

FREMGANGSMÅDE:

Bland mel og bagepulver i en skål. 
Varm mælken op i en gryde med vanilje i ca. 5 min smid de hele stænger ud. Tilsæt den bløde smør i melet og pisk det sammen. Rør sukker i og tilsæt den lunken mælk og pisk sammen. Til sidst rør du et æg i af gangen. Del dejen i to potioner. 
Chokolade blåbær muffins, rør kakaopulver i dejen, chokoladeknapper og vend forsigtig de frosne blåbær. Blåbær m. hvid choko, rør det hakket hvid chokolade i og vend forsigtig de friske blåbær i. 
bages i ca.15 min på 200 grader eller til de er færdig bagt ved at stikke en tandstikke i og der ikke sidder noget rå dej på.  




  Bages i ca.15 min på 200 grader eller til de er færdig bagt, 
ved at stikke en tandstik i og intet rå dej sidder på.



 VELBEKOMME !






Ingen kommentarer:

Send en kommentar