lørdag den 1. november 2014

Chokoladekage med 1 æg

Double chocolate cake
Havde sådan lyst til at bage en kage og havde ingen anelse om hvad det skulle være og havde kun 1 æg og ville ikke tage ud og handle ind for bare det. Så jeg kigge i skabbene og havde mange ting som sagde at en chokoladekage ville være det sikreste valg, dog kun med 1 æg. Det endt ud i en fantastisk svampet og lidt snasket chokoladekage med små chokolade stykker der smelter i munden. Så det kan sagtens lad sig gøre at bage med 1 æg :) 


Double chocolate cake (ca.6 personer) 

200 g sukker
120 g blød smør
1 æg
200 g mel 
30 g kakaopulver 
1 tsk vaniljesukker 
1½ tsk bagepulver 
1 dl kaffe (kan erstattes af vand)
½ dl mælk
100 g chocolate chips  

Glassur 
flormelis
lille smule kanel
kakaopulver
vand

Drys evt. lidt farverig krymmel udover eller kokosmel.

Tænd ovnen på 200 grader.
Pisk sukker og smør godt sammen. 
Pisk ægget i til det bliver fin og luftig. Bland alle de tørre dele sammen og vend i med en dejskraber skiftevis med kaffe og mælk til det hele slipper op.
Beklæd en springform med bagepapir i bunden og smør siderne eller brug en sliplet springform der er ca.22 cm i diameter. Hæld dejen i og bag den midt i ovnen i ca.30-35 minutter. Tjek efter med en tandstik om det er rå dej i midten, men den skal være lidt klistret, men hvis der sidder rå dej så giv den lidt længere tid og hold øje med den. 
Lad den køle af på en bagerist. Bland en glassur så du får den som du kan lide den med smag af kakao og lidt kanel. Hæld den gerne ud over kagen mens den stadig er lidt lun. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar