Det her er en af min favorit retter, lasagne fyldt med lækre grønsager. Synes helt klart den stikker en alm. med kød! Der er så meget smag fra grønsagerne og krydderierne og så den lækre runde smag af mornaysaucen med muskatnød. Så hvis du skal have en kødfri dag vil jeg kun anbefale at du prøver den her!
Grønsags lasagne
1 Løg finhakket
2 mellemstore gulerødder i små tern
2 store røde snack peber i små tern
1 dåse tomatpuré
10 svampe i halve skiver
1 courgette
1½ spsk solsikkeolie eller en anden olie
6 dl vand
1½ grønsagsbouillon
3 dl madlavningsfløde 8 %
1½ tsk paprika
½ tsk cayennepeber
2 tsk hvidløgsgranulat
pastaplader
1 karton mornaysauce 4 % med muskatnød
Majsstivelse/vand til jævning
salt og peber
evt. ost på toppen
Snit alle grønsagerne og svits af i en stor gryde med olie. Tilsæt tomatpuré og lad det svitse kort med inden du hælder madlavningsfløde i, og lader det simre 5 min. Tilsæt vand og bouillon samt alle krydderierne og lad det simre 10 min. smag til med salt og peber og jævn den til den får en halvtyk konsistens, den må helst ikke være for flydene.
Ligesom når du laver alm. lasagne skifter du mellem pastaplader og sovsen og slutter af med mornaysaucen på toppen. Sæt den midt i ovnen på 200 grader i ca.40-45 min, tjek evt. efter med en gaffel om pastaen har fået nok hele vejen igennem. De sidste 15 min kommer jeg ost på. Lad den stå 5 min inden den spises så den lige sætter sig.
Det lyder SÅ lækkert. Må jeg spørge hvor stort fad du bruger... bare sådan ca? :-)
SvarSletDen er også rigtig lækker :)
SletCa. på størrelse med et alm. lagsange fad, håber det kan hjælpe dig lidt :)
Narh, ikke rigtig. De fade er der jo også forskel på ;-) Men jeg finder ud af det :-)
SletHvor ser den bare lækkert ud! :D
SvarSletKatrine
// http://katrineringbaek.bloggersdelight.dk
Hej Katrine,
SletDet er den bestemt også :)