søndag den 24. november 2013

Honningbrød

STORT RUNDT HONNINGBRØD 


GOD ENDNU ENGANG MORGEN OG DET ER SØNDAG. SOLEN SKINNER FANTASTISK DER UDE OG DAMPLOKOMOTIVET ER UDE OG BLIVE LUFTET HER I RANDERS.

HAVDE SLÅET ET HONNINGBRØDS DEJ SAMMEN I GÅR MORGES, SOM NU ER BLEVET FORMET OG SAT PÅ BAGEPLADE OG LIGE ENDNU ENGANG SKAL HÆVE LIDT INDEN DET SKAL BAGES LÆKKER OG SPRØDT :) 


INGREDIENSER 

25 G GÆR 
2 DL MÆLK
100 G SMØR
3 SPSK CREME FRAICHE 18 % 
5-6 SPSK GOD HONNING 
1 SPSK SUKKER 
KNSP SALT 
HVEDEMEL (ELLER ANDRE FORMER FOR MEL) 
ÆGGEBLOMME TIL PENSLING 

FREMGANGSMÅDE 
  • LUN MÆLK OG SMØR OG LAD DET KØLE AF NÅR SMØRRET ER SMELTET
  • SMULDRE GÆRET I EN STOR SKÅL 
  • HÆLD DEN LUNKEN MÆLK OVER GÆRET OG RØR RUNDET TIL DET ER OPLØST 
  • TILSÆT SUKKER,SALT,HONNING OG CREME FRAICHE OG RØR GODT RUNDT
  • TILFØJ LIDT MEL AD GANGEN OG RØR RUNDT TIL DEJEN BLIVER FIN OG GLAT
  • SÆT DET TIL HÆVNING ET LUNT STED OG INDEN DU GÅR I SENG SÆTTER DU DEN PÅ KØL OG TAGER UD NÆSTE DAG OG ÆLTER ENDNU ENGANG, FORMER BRØDET TIL EN STOR KUGLE OG SÆTTER PÅ BAGEPLADEN, LADER DEN STÅ OG HÆVE I CA. ½- 3 KVARTER. 
  • PENSEL DEN MED ÆG, DU KAN SNITTE ET KRYDS ELLER FIRKANTER I OVERFLADEN.
  • BAG I OVNEN PÅ 180 GRADER TIL DEN HAR FÅET EN FIN BRUN FARVE OG LYDER HULT NÅR DU BANKER PÅ DEN MED EN NEGL.
  • LAD DEN KØLE AF PÅ EN BAGERIST INDEN DU SKÆRER BRØDET I SKIVER 

2 kommentarer:

  1. Det ser jo bare super lækkert ud altså :-)

    ♡ ♡ Camilla Christine ♡ ♡
    http://www.fitspoblog.com/

    SvarSlet
    Svar
    1. Kan også kun sige at det smager fantastisk og det smuldre slet ikke, hvilket jeg ofte synes det kan gøre ved hjemmelavet franskbrød :)

      Slet