fredag den 22. november 2013

kardemommeboller

LIDT MORGENHYGGE KAN MAN GODT, NÅR MAN ER SLØJ OG FORKØLET 

DET BLEV LIGE LUNET LIDT KARDEMOMMEBOLLER OG KOGT LIDT "BLØD"KOGT ÆG :D
OG SÅ BLEV KAFFEMASKINEN LIGE HEVET FREM DA JEG DESVÆRRE IKKE LIGE HAVDE FLERE KAPSLER TIL MASKINEN :( 
HAVDE BAGT ET KÆMPE LÆS KARDEMOMMEBOLLER HER FORLEDEN OG DET SUPER NEMT AT TAGE NOGLE STYKKER OP AD FRYSEREN OG LIGE HURTIG LUNE I OVNEN :) OG SÅ DUFTER DER SÅ DEJLIGT AF NYBAGTE BOLLER OG KARDEMOMME I HUSET :) 


OPSKRIFT PÅ KARDEMOMMEBOLLER 

2/3 AF EN PAK GÆR
4 DL MÆLK 
125 G SMØR
1 STORT ÆG
2½ TSK KARDEMOMME 
3-4 SPSK SUKKER 
KNSP SALT  
MEL 
MÆLK ELLER PISKET ÆG TIL PENSLING 

FREMGANGSMÅDE 

  • LUN MÆLKEN OG SMØR I EN GRYDE TIL SMØRRET ER SMELTET 
  • SMULDRE GÆRET I EN STOR SKÅL 
  • HÆLD DEN LUNKEN MÆLK/SMØR OVER GÆRET OG RØR RUNDT TIL GÆRET ER OPLØST DER I.
  • TILSÆT SUKKER,KARDEMOMME OG SALT OG RØR RUNDT TIL DET ER OPLØST 
  • TILSÆT ÆGGET OG RØR DET GODT UD.
  • TILSÆT LIDT MEL AD GANGEN OG NÅR DU IKKE KAN RØRE MERE MED EN SKE BEGYNDER DU AT ÆLTE DET SAMMEN MED HÆNDERNE SAMMEN MED RIGELIG MEL PÅ HÆNDER SÅ DET LIDT LETTERE. 
  • ÆLT MEL IND I DEJEN TIL DEN BLIVER FIN OG GLAT OG IKKE LÆNGERE KLISTER FAST TIL BORDET OG HÆNDER. 
  • FORM DEJEN TIL EN STOR KUGLE OG SÆT DEN TIL HÆVNING I EN STOR SKÅL MED ET VISKESTYKKE OVER ET LUNT STED, I ET PAR TIMER . 
  • NÅR DEJEN HAR HÆVET, ÆLTER DU DEN IGEN OG DELER DEN I TO POTIONER OG RULLER DEM UD TIL LANGE PØLSER OG SKÆR 25-30 BOLLER UD. 
  • LAD DEM HÆVE PÅ BAGEPLADEN ½ TIME PENSEL DEM MED LIDT MÆLK ELLER PISKET ÆG OG BAG DEM I OVNEN PÅ 200 GRADER TIL DE ER FLOTTE BRUNE CA. 10-15 MIN, MEN HOLD ØJE :) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar