fredag den 22. november 2013

Frikadeller og stuvet hvidkål

SÅ ER DET LIGE FØR MAN KAN MÆRKE JULEN ER LIGE OM HJØRNET :) 


EFTER SOM JEG ER LIDT SLØJ OG FORKØLET VAR DET HER LIGE SUPER NEMT AT LAVE OG HURTIGT OG KRÆVER IKKE DE HELT VILDE TING I KØKKENET :) 
OG GAD IKKE LIGE ALM. SOVS OG KARTOFLER TIL :) 
DA JEG VAR YNGRE FIK JEG ALTID KANELSUKKER OVEN PÅ MIN STUVET HVIDKÅL UDE HOS MINE BEDSTEFORÆLDRE OG DET VÆKKER STADIG MINDER FRA DEN GANG :) 

INGREDIENSER TIL STUVET HVIDKÅL 2-3 PERSONER 

450 G SNITTET HVIDKÅL 
3 DL HVIDKÅLS VAND 
2-3 DL FLØDE CA 
50 G SMØR 
3½ SPSK MEL
1½ SPSK SUKKER 


FREMGANGSMÅDE 
  • SNIT HVIDKÅL I STRIMLER 
  • KOG I LETSALTET VAND TIL DE ER MØRE MEN STADIG LIDT BID I   
  • HÆLD VANDET FRA OG GEM DET TIL SOVS 
  • SMELT SMØR I EN MELLEMSTOR GRYDE OG DRYS MELET I OG RØR DET SAMMEN TIL EN SMØRBOLLE.
  • TILSÆT SKIFTEVIS VANDET FRA HVIDKÅL OG FLØDE 
  • HÆLD HVIDKÅLEN I OG LAD DET KOGE LET OP I 5 MIN. RØR GODT RUNDT SÅ DET IKKE BRÆNDER PÅ! 
  • SMAG TIL MED SUKKER. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar