STORT RUNDT HONNINGBRØD
GOD ENDNU ENGANG MORGEN OG DET ER SØNDAG. SOLEN SKINNER FANTASTISK DER UDE OG DAMPLOKOMOTIVET ER UDE OG BLIVE LUFTET HER I RANDERS.
HAVDE SLÅET ET HONNINGBRØDS DEJ SAMMEN I GÅR MORGES, SOM NU ER BLEVET FORMET OG SAT PÅ BAGEPLADE OG LIGE ENDNU ENGANG SKAL HÆVE LIDT INDEN DET SKAL BAGES LÆKKER OG SPRØDT :)
INGREDIENSER
25 G GÆR
2 DL MÆLK
100 G SMØR
3 SPSK CREME FRAICHE 18 %
5-6 SPSK GOD HONNING
1 SPSK SUKKER
KNSP SALT
HVEDEMEL (ELLER ANDRE FORMER FOR MEL)
ÆGGEBLOMME TIL PENSLING
FREMGANGSMÅDE
- LUN MÆLK OG SMØR OG LAD DET KØLE AF NÅR SMØRRET ER SMELTET
- SMULDRE GÆRET I EN STOR SKÅL
- HÆLD DEN LUNKEN MÆLK OVER GÆRET OG RØR RUNDET TIL DET ER OPLØST
- TILSÆT SUKKER,SALT,HONNING OG CREME FRAICHE OG RØR GODT RUNDT
- TILFØJ LIDT MEL AD GANGEN OG RØR RUNDT TIL DEJEN BLIVER FIN OG GLAT
- SÆT DET TIL HÆVNING ET LUNT STED OG INDEN DU GÅR I SENG SÆTTER DU DEN PÅ KØL OG TAGER UD NÆSTE DAG OG ÆLTER ENDNU ENGANG, FORMER BRØDET TIL EN STOR KUGLE OG SÆTTER PÅ BAGEPLADEN, LADER DEN STÅ OG HÆVE I CA. ½- 3 KVARTER.
- PENSEL DEN MED ÆG, DU KAN SNITTE ET KRYDS ELLER FIRKANTER I OVERFLADEN.
- BAG I OVNEN PÅ 180 GRADER TIL DEN HAR FÅET EN FIN BRUN FARVE OG LYDER HULT NÅR DU BANKER PÅ DEN MED EN NEGL.
- LAD DEN KØLE AF PÅ EN BAGERIST INDEN DU SKÆRER BRØDET I SKIVER
Det ser jo bare super lækkert ud altså :-)
SvarSlet♡ ♡ Camilla Christine ♡ ♡
http://www.fitspoblog.com/
Kan også kun sige at det smager fantastisk og det smuldre slet ikke, hvilket jeg ofte synes det kan gøre ved hjemmelavet franskbrød :)
Slet