søndag den 3. november 2013

Tarte tatin

INDBAGT TARTE TATIN MED ÆBLER


SOM SAGT SÅ HAVDE JEG EN MASSE ÆBLER DER SKULLE BRUGES, SÅ FIK OGSÅ LIGE LAVET EN LILLE SPRØD DESSERT MED LÆKRE KAMELISERET ÆBLER :) 

DET DU SKAL BRUGE ER 

1 MEGET STORT ÆBLE ELLER 2 ALM.
4 BUTTERDEJSPLADER 
25 GRAM SMØR
1½ DL SUKKER
1 ÆG 

FREMGANGSMÅDE 

  • KOM SMØR OG SUKKER PÅ EN PANDE OG LAD DET STILLE SMELTE
  • SKYL OG SKÆR ÆBLET I TYNDE BÅDE 
  • NÅR SUKKERET ER SMELTET KOMMER DU ÆBLERNE OP I OG RØR JÆVNLIGT RUNDT. PAS PÅ DET IKKE BRÆNDER PÅ. 
  • LAD DET SIMRE I CA 10 MIN TIL ÆBLERNE ER BLEVET KAMELISERET.
  • LIG 2 PLADER BUTTERDEJ PÅ EN BAGEPLADE OG PENSEL MED ÆG RUNDET I KANTEN CA. 1 CM IND MOD MIDTEN. 
  • FORDEL ÆBLERNE PÅ HVER BUTTERDEJSPLADE.
  • LIG DE TO ANDRE PLADER BUTTERDEJ OVENPÅ OG TRYK RUNDT I KANTEN MED EN GAFFEL, FOR AT LUKKE DEM TIL. 
  • SMØR DEM MED ÆG OG DRYS MED SUKKER OG NØDDER. 
  • PRIK NOGLE SMÅ HULLER OG SÆT DEM I EN FORVARM OVN PÅ 200 GRADER I CA. 35-40 MIN OG DE ER BLEVET GYLDEN BRUNE. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar