INDBAGT TARTE TATIN MED ÆBLER
SOM SAGT SÅ HAVDE JEG EN MASSE ÆBLER DER SKULLE BRUGES, SÅ FIK OGSÅ LIGE LAVET EN LILLE SPRØD DESSERT MED LÆKRE KAMELISERET ÆBLER :)
DET DU SKAL BRUGE ER
4 BUTTERDEJSPLADER
25 GRAM SMØR
1½ DL SUKKER
1 ÆG
FREMGANGSMÅDE
- KOM SMØR OG SUKKER PÅ EN PANDE OG LAD DET STILLE SMELTE
- SKYL OG SKÆR ÆBLET I TYNDE BÅDE
- NÅR SUKKERET ER SMELTET KOMMER DU ÆBLERNE OP I OG RØR JÆVNLIGT RUNDT. PAS PÅ DET IKKE BRÆNDER PÅ.
- LAD DET SIMRE I CA 10 MIN TIL ÆBLERNE ER BLEVET KAMELISERET.
- LIG 2 PLADER BUTTERDEJ PÅ EN BAGEPLADE OG PENSEL MED ÆG RUNDET I KANTEN CA. 1 CM IND MOD MIDTEN.
- FORDEL ÆBLERNE PÅ HVER BUTTERDEJSPLADE.
- LIG DE TO ANDRE PLADER BUTTERDEJ OVENPÅ OG TRYK RUNDT I KANTEN MED EN GAFFEL, FOR AT LUKKE DEM TIL.
- SMØR DEM MED ÆG OG DRYS MED SUKKER OG NØDDER.
- PRIK NOGLE SMÅ HULLER OG SÆT DEM I EN FORVARM OVN PÅ 200 GRADER I CA. 35-40 MIN OG DE ER BLEVET GYLDEN BRUNE.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar