torsdag den 28. november 2013

Æble/kanel boller

SUPER LÆKRE OG SVAMPET BOLLER MED KANELDRYS 


NU ER JULEN JO VED AT NÆRME SIG OG DE HER BOLLER KAN GODT SÆTTE DEN LIDT I GANG, MED DEN HERLIGE DUFT AF KANEL :)
HAR HAFT EN DEL ÆBLER HER PÅ DET SIDSTE 
OG HVORFOR IKKE KOMME NOGLE REVET ÆBLER I SINE BOLLER, DE ER MED TIL AT GØRE DEM DEJLIG BLØDE OG SVAMPET OG SÅ SAMMEN MED LIDT KANEL GØR DEM RIGTIG LÆKRE :)

INGREDIENSER 


25 G GÆR 
3 DL MÆLK
100 G SMØR 
KNSP SALT 
1½ TSK KANEL 
2½ SPSK SUKKER 
1 ÆG 
3 SMÅ REVET ÆBLER 
MEL 
1 ÆGGEBLOMME TIL PENSLING
KANELSUKKER TIL AT DRYSSE OVER

FREMGANGSMÅDE 


  • LUN MÆLK OG SMØR OG LAD DET KØLE AF NÅR SMØRRET ER SMELTET
  • SMULDRE GÆRET I EN STOR SKÅL 
  • HÆLD DEN LUNKEN MÆLK OVER GÆRET OG RØR RUNDET TIL DET ER OPLØST 
  • TILSÆT SUKKER OG SALT OG RØR GODT RUNDT 
  • ÆG, REVET ÆBLER OG KANEL TILSÆTTES OG RØRES GODT SAMMEN 
  • TILFØJ LIDT MEL AD GANGEN OG RØR RUNDT TIL DEJEN BLIVER FIN OG GLAT
  • SÆT DEJEN TIL HÆVNING ET LUNT STED I 1-1½ TIME 
  • ÆLT DEJEN IGEN OG FORM EN MASSE SMÅ BOLLER OG SÆT DEM I EN SPRINGFORM OG LAD STÅ OG HÆVE ½ TIME
  • PENSEL BOLLERNE MED ÆGGEBLOMME OG DRYS MED LIDT KANELSUKKER OG BAG NEDERST I OVNEN PÅ 180 GRADER TIL DE ER BLEVET LYSEBRUNE OG NÅR DU BANKER PÅ DEM MED EN NEGL OG LYDER DE HULE ER DE FÆRDIG. 
  • LAD DEM STÅ OG KØLE AF PÅ EN BAGERIST 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar