lørdag den 9. november 2013

Falafel

SÅ BLEV DET TIL MINE FØRSTE HJEMMELAVET FALAFEL I PITABRØD 


HAVDE LIDT FRYGTET AT DEJEN IKKE VILLE HÆNGE SAMMEN, AT DET VIL SMULDRE SOM JEG HAR LÆSE RUNDT OMKRING HOS NOGEN. MEEEN NIX DEN VAR SÅ PERFEKT SOM DEN KUNNE VÆRE OG VAR SUPER NEM AT FORME OG FALD SLET IKKE FRA HINANDEN :) OG DE BLEV SÅ LÆKRE. JEG VALGTE AT KOMME DEM I PITABRØD MED LIDT SALAT OG EN LÆKKER STÆRK TZATZIKI  MED MASSER AF HVIDLØG :)

INGREDIENSER 

250 G KIKÆRTER 
1 LØG
3-4 FED HVIDLØG 
3-4 TSK STØDT SPIDSKOMMEN 
2 TSK STØDT KORIANDER
1 TSK SALT
1 TSK PEBER 
1 BUNDT PERSILLE 
4 SPSK HVEDEMEL 


FREMGANGSMÅDE 

  • START MED AT SÆTTE KIKÆRTERNE I BLØD SOM ANVIST PÅ PAKKEN CA 8-10 TIMER
  • SIGT VANDET FRA KIKÆRTERNE OG LAD DET STÅ OG DRYPPE AF CA 15 MIN.
  • KOM KIKÆRTERNE OG ALLE INGREDIENSERNE OP I EN SKÅL OG BRUG EN STAVBLENDER TIL AT BLENDE DET HELE FINT FOR KLUMPER SÅ DET TIL SIDST BLIVER EN GLAT FARS. DET KAN GODT TAGE LIDT TID. EN ALM. BLENDER VIL IKKE KUNNE TRÆKKE DET RUNDT DA DET ER FOR TYK EN MASSE OG DU RISIKERER AT DEN BRÆNDER SAMMEN. 
  • FYLD EN LILLE TYKBUNDET GRYDE MED SOLSIKKE ELLER RAPSOLIE HALVT OP CA OG VARM DET STILLE OP. DU KAN TESTE OM DET ER VARMT NOK VED AT SMIDE EN TANDSTIK NED I OG DET BEGYNDER AT BOBLE STILLE. OLIEN MÅ IKKE BLIVE FOR VARMT FOR SÅ BLIVER DE FOR HURTIG "STEGTE" 
  • FORM NOGLE SMÅ KUGLER, HELST IKKE FOR STORE. DU KAN OGSÅ GØRE DEM LIDT FLADE HVIS DET ER. OG SÅ KOM DEM FORSIGTIG NED I OLIEN MED EN HULESKE OG PAS PÅ DE IKKE BRÆNDER FAST I BUNDEN, SÅ SKUB LIDT TIL DEM, ISÆR LIGE I STARTEN. 
  • NÅR DE HAR FÅET EN FIN BRUN FARVE TAGES DE OP OG LADER DEM DRYPPE AF PÅ PAPIR FOR OLIE. DÆK DEM TIL MED PAPIR FOR AT HOLDE DEM VARME. 


I KAN OGSÅ LIGE FÅ OPSKRIFTEN PÅ MIN TZATZIKI

INGREDIENSER 

2/3 AGURK
2 FED HVIDLØG
2 SPSK GRÆSK YOGHURT 10 %
SALT


FREMGANGSMÅDE 


  • RIV AGURKEN GROFT 
  • PRES VANDET UD AF DET REVET AGURK 
  • PRES DE TO FED HVIDLØG NED I 
  • 2 SPSK GRÆSK YOGHURT TILSÆTTES OG RØRES GODT RUNDT 
  • SMAG TIL MED SALT 
  • DET HAR GODT AF AT STÅ OG TRÆTTE LIDT INDEN DET SKAL SPISES :) 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar