lørdag den 15. marts 2014

100-200 Kcal opskrifter

Opskrifter 
100-200 kcal 




Skyr med æble, abrikoser og hørfrø (ca.120 kcal)

4 spsk skyr 
½ æble
2 tørrede abrikoser 
1 spsk hørfrø

Kom skyr i en skål og skær æbler og abrikoser i fine små tern og drys på med sammen med hørfrø. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Indisk grønsagsret (181 kcal) 
4 per.

1 løg
2 bagekartofler
2 fed hvidløg
1 blomkålshoved
2 tsk. rapsolie
2½ tsk. stødt karry
1 tsk. sennepskorn
1 dl grøntsagsbouillon
1 dl minimælk
2 dl grønne ærter
Salt

Skræl løget og kartoflerne og skær dem i små tern. Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint. Rens blomkålshovedet og del det i små buketter. Opvarm olien på en slip let-pande og rist karry og sennepskorn heri. Tilsæt løg og hvidløg og steg dem møre. Tilsæt derpå kartoffeltern, blomkålsbuketter og grøntsagsbouillon.
Lad retten simre i ca. 10 min., til grøntsagerne er næsten møre. Tilsæt mælken og lad det hele koge videre, til grøntsagerne er møre. Vend ærterne i retten og varm den godt igennem. Kom evt. lidt mere mælk i retten og smag til med salt.
Energi pr. portion 
181 kcal / 756 kJ
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 30 g
Protein: 8 g
Kostfibre: 7 g

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Morgenmad (125 kcal)

1 Lille kogt æg (61 g, 90 kcal) 
½ Grapefrugt 


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Majssuppe (115 kcal) 

1 Mellemstor forårsløg
300 ml "grønsagsvand" lavet med 2,5 g / ½ tsk grønsagsbouillon
100 g frosne søde majs 
1 drys chiliflager 
20 ml frisk letmælk 

Brug kaloriefri spray til at stege løget i to minutter. Tilføj alle ingredienserne på nær mælken, lad simre i 5 min, tilføj så mælk og blend lidt med en stavblender. 
Put krydderier i og server straks.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ingen kommentarer:

Send en kommentar