MORGEN RUNDSTYKKER MED MASSER AF BLÅ BIRKES
HVORFOR IKKE STARTE MORGEN MED NYBAGT RUNDSTYKKER DU KAN OGSÅ LAVE EN KÆMPE POTION OG FRYS NED, SÅ KAN MAN ALTID TAGE NOGLE OP AF FRYSEREN OG LUNE I OVNEN OG SÅ ER DE LIGE TIL AT SERVERE PÅ MORGENBORDET TIL EN OMGANG HYGGE.
INGREDIENSER TIL 18 STK
25 G GÆR
100 G SMØR
1 DL TYKMÆLK
3 DL MÆLK (LETMÆLK ELLER SØDMÆLK)
2 SPSK LUNKENT VAND
2 SPSK SUKKER
1 TSK SALT
1 ÆG
HVEDEMEL
1 ÆG TIL PENSLING
HVEDEMEL
1 ÆG TIL PENSLING
BLÅ BIRKES
FREMGANGSMÅDE
- LUN SMØR OG MÆLK I EN GRYDE TIL SMØRRET ER SMELTET OG LAD DET KØLE LIDT AF
- SMULDRE GÆRET OG RØR 2 SPSK LUNKENT VAND I TIL GÆRET ER HELT OPLØST
- TILSÆT MÆLK OG SMØR OG RØR DET SAMMEN
- RØR TYKMÆLK DER I
- TILSÆT SUKKER,SALT OG RØR ÆGGET GODT UD DER I
- TILSÆT LIDT MEL AF GANGEN INDTIL DEJEN BLIVER FIN OG GLAT OG IKKE KLISTER FAST I BORDET.
- ÆLT DEJEN GODT! ELLER BENYT EN RØRMASKINE HVIS DU HAR DET OG LAD DEN ÆLTE I 15 MIN CA.
- SÆT DEJEN TIL HÆVNING I 2 TIMER UNDER ET VISKESTYKKE. DET ER VIGTIGT AT DEJEN HÆVER I EN STOR SKÅL SÅ DER ER PLADS TIL DEN KAN HÆVE SIG FIN OG STOR.
- ÆLT DEJEN ENDNU ENGANG OG DEL DEN I TO POTIONER OG RUL DEM UD TIL NOGLE LANGE PØLSER. SKÆR 18 BOLLER OG TRIL DEM TIL KUGLER.
- PENSEL BOLLERNE MED ÆG OG VEND DEM I BLÅ BIRKES OG SKÆR ET KRYDS I BOLLERNE MED EN MEGET SKARP KNIV!
- SÆT DEM TIL HÆVNING I ½ TIME OG BAG DEM I OVNEN PÅ 185 G TIL DE ER GYLDEN BRUNE OG LYDER HULT NÅR DU BANKER UNDER BUNDEN MED EN NEGL.
- LAD DEM KØLE AF PÅ EN BAGRIST INDEN DE FRYSES NED
Mums din blog er jo lige til at spise! :-)
SvarSlet- Maria
www.svendsenblogs.blogspot.dk
Det jeg super glad for at høre :D
SletMvh. Sidsel
Hvor ser de lækre ud. Har du prøvet at fryse dem ned efter anden hævning? Så kan man jo måske tage dem direkte fra frys og bage dem.......så er der jo altid friskbagt lige ved hånden.
SvarSletHeej :)
SletDet lyder som en rigtig god idé, har ikke selv prøvet det da jeg ikke ejer en særlig stor fryser til det desværre.