søndag den 21. september 2014

Sunde rundstykker

Sunde morgen rundstykker 
I dag blev der bagt en helt masse lækre sunde morgen rundstykker til fryseren. Det altid dejligt når man lige kan hive sådan en pose op og smide dem i ovnen og lune til morgenmaden. De er også velegnet til at tage med på madpakken med noget lækkert pålæg. De indholder en masse korn og gulerødder som er med til at gøre dem dejlig bløde. 
De her rundstykker plejer jeg altid og fryse ned når jeg har bagt dem og så varmer jeg dem op igen, for så bliver de netop sprøde som rundstykker. 

Rundstykker 28 stk 

2 dl mælk 
3 dl lunkent vand 
20 g gær 
3 spsk solsikkeolie 
2 store gulerødder, revet groft 
2½ dl 5 korns blanding
1 æg
2 dl havregryn 
1 spsk sukker 
1 tsk salt 
Hvedemel eller noget der er mere groft ca.500-700 g 

1 æg til pensling af boller
blå birkes til pynte med 

Lun mælken til lillefinger varm. 
Opløs gæret med vandet, tilsæt revet gulerødder og 5 korns blanding som er blødt lidt op i vand og dræn det for vand igen. Bland det sammen med ægget. Kom sukker og salt i og rør til det er opløst. Tilsæt havregryn og rør det rundt og lad stå 5 minutter. Tilsæt mel lidt efter lidt indtil du ikke kan røre rundt med en ske mere, tager du det ud på et meldrysset bord og ælter det med mel til det ikke klistre fast til bordet og hænder mere. Sæt det til hævning 1½ time. 
Tænd ovnen på 200 grader og sæt en lille ildfastfad fyldt halvt op med vand i bunden af ovnen. 
Tag dejen ud på bordet og rul det til en lang pølse og skær 28 boller. Sæt dem på en plade og lad dem hæve ca.½ time. 
Pensel dem med æg og drys med blå birkes og bag dem midt i ovnen i ca. 15-20 minutter, til de har fået en fin gylden skorpe og du kan banke på dem med en negl og de lyder hule. 
Lad dem køle af inde du pakker dem i poser og smider i fryseren. Ingen kommentarer:

Send en kommentar