tirsdag den 9. september 2014

Boller i karry (kødfri)

"Boller" i karry (kødfri)
Så er anden dag med kødfri uge overstået og det blev til "boller" i karry med ris og lidt revet gulerod til :) Det smagt fantastisk, lidt svært at arbejde med, men det gik. 
Jeg tænker ikke så meget over at det ikke er kød bollerne er lavet af, for de er meget faste i konsistensen som kødboller nu engang er. Karry sovsen går også ind og tager sin plads i sådan en ret, så om de ikke smager som et fyrværkeri i munden er ikke det vigtigste synes jeg. Du bestemmer også lidt selv hvor meget smagt du vil komme i "bollerne" og jeg har kun tilsat hakket løg og de basale ting som man nu plejer at lave kødboller med og så tilsat 1 grøntsagsbouillon.
Jeg er ikke veganer, men hellere ikke vegetar og derfor tilsatte jeg æg i for at binde det sammen, ligesom en fars. 


"Boller" i karry 4 personer 

75 g  Soy4you (LYS) Det er ses på billedet er mørk! 
6,5 dl grønsagsbouillon 
1 løg, hakket fint
2 æg
3 spsk havregryn 
8 spsk mel 
salt & peber 

Karrysovs 

65 g smør
2 spsk karry
3-4 spsk hvedemel  
6 dl mælk, du kan godt skifte 3 dl ud med grønsagsbouillon 

hvis du selv har en opskrift på karrysovs du plejere at bruge, så brug den evt. 
Server ris til som anvist på pakken.

Kom Soy4you op i en skål med 6,5 dl lun grønsagsbouillon og lad det trække 5 minutter og derefter dræn det for vand. 
Lad det gerne køle af, hvis det er varmt. Finhak løget og kom det op i sammen med salt og peber og bland det godt sammen. Tilsæt Havregryn og mel og rør det jævnt sammen. 
Lad det stå og trække i ca.10 minutter. 
Sæt en gryde med vand over at koge. For bollerne med hænderne, da en ske godt kan drille lidt og det nemmere at få det til at hænge sammen med hænderne. Kom dem forsigtig ned i det kogende vand og lad dem små koge i ca. 10 minutter og tag dem op og over i en dyb tallerken. Når du har lavet alle bollerne laver du sovsen.

Kom karry op i en gryde og "brænd" det af til det begynder at ryge en smugle og tilsæt smør. Lad smøret smelte og kom mel i og rør det sammen til en fast klump. Tilsæt lidt mælk ad gangen mens du pisker rundt heletiden, indtil alt mælken er sluppet op. Lad det småkoge i ca. 5 minutter mens du pisker godt rundt i sovsen så det ikke brænder på i bunden. Kom forsigtig bollerne ned i sovsen og rør det forsigtig rundt med en ske. Lad boller blive varmet op i ca. 5 minutter. Server ris til som anvist på pakken 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar