torsdag den 25. september 2014

Majsbrød

Lækker sprødt og svampet majsbrød 
Vil gerne blive bedre til at bage en masse lækkert og forskelligt brød. Jeg har også fået bagt en del brød, men det bliver ofte til det samme igen og igen. Jeg havde en kæmpe pose med majsmel til at ligge og så var det oplagt at bage et lækkert majsbrød. Det her brød skal der bruges tid på, ellers skal man ikke lave det. Jeg laver det om aften og sætter det i køleskabet til dagen efter. Den har en dejlig blød krumme og er svampet og så med en lækker sprød skorpe. Bare det du trykker ude på brøde kan du mærker og høre hvor sprødt det er. Det er velegnet til at spise med en god ost og marmelade eller bare med smør. 


Majsbrød  1 stort brød

5 g gær
4 dl vand 
450 g hvedemel 
130 g majsmel 
15 g salt 


Bagesten- ellers brug din bradepande 

Opløs gæret i vandet i en stor skål. Kom majs og hvedemel i og bland det sammen, lad det stå ½ time og trække. Rør det rundt med en el-pisker med dejkroge på, indtil dejen begynder at slippe siderne og det bliver til en samlet klump. Der kan godt gå omkring 10-15 minutter. Tilsæt salt og rør det sammen 1 minut. Når dejen er blevet rørt godt sammen pakker du skålen ind i film lader den stå på køkkenbordet 1 time, og så sætter du den i køleskabet til dagen efter. 

Tænd ovnen på 250 grader sammen med bagestenen i ovnen eller din plade. Lad gerne ovnen varme godt op og stenen i ½ time. 
Drys en masse majsmel ud på bordet og tag dejen ud og form det til et brød som du kan lide skal se ud. Tag bagestenen ud af ovnen og kom brødet over på og sæt den midt i ovnen. 

De første 10-15 minutter skal du sprøjte med en vandforstøver med jævne mellemrum for at brødet bedre hæver og får en lækker skorpe. Når der er gået ½ time skruer du ovnen ned på 200 grade og bager det færdig i ca.15-18 minutter. 
Tag brødet ud af ovnen og lad det køle helt af på en bagerist inden du begynder at skære i det. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar