Mini blåbær snegle
De er Søde, de er små, det er lækre blåbær mini snegle......... MUMS!
Har her i løbet af sommeren lavet en masse blåbær marmelade og skulle også gerne få det brugt på den ene eller anden måde :) Jeg bruger det faktisk meget i bagvært. Og denne her gang fik jeg lyst til at lave nogle mini snegle fyldt med det her lækre blåbær marmelade og så drysset med perlesukker på toppen for at give det lidt knas mens man spiser dem. De kan spises som de er, som en lille godbid eller man kan lave en hurtig glassur og komme på.
For at lave disse små snegle er det best at have en bradepande til mini-muffins.
Dej til sneglene 24 stk
½ dl lunkent vand
12 g gær
2 dl mælk
25 g smør
1 spsk sukker
1 æg
knsp salt
Ca. 200-350 g hvedemel
3-4 store spsk blåbær marmelade, opskrift kan evt. ses (her)
Perlesukker til pyntning, ca. ½ tsk til hver snegl
Lun smørret og mælken til smørret er smeltet og lad det køle lidt af.
Opløs gæret med vandet, tilsæt mælk og smør og bland det sammen. Tilsæt sukker, æg og salt og rør det godt sammen.
Tilføj lidt mel af gangen mens du rør rundt til du synes det bliver for sejt. Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt det til det ikke klistre fast til bordet og hænder mere. Jeg ælter gerne mit brød i ca. 10 minutter. Sæt det til hævning 1 time. Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen ud til en rektangel og smør den med blåbær marmelade jævnt ud. Rul den sammen og skær ca.3 cm tykke snegle og kom dem i en smurt mini muffinsbakke og lad dem hæve ½ time. Drys dem med perlesukker og bag dem midt i ovnen i ca. 10-15 minutter. Men hold øje med dem og når de har fået en fin kulørt farve og du mærker efter med en negl om der er kommet en skorpe er de færdig. Lad dem køle af på en rist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar