Høje klistret kanelsnegl
Så blev der bagt høje kanelsnegle. Fik lavet pizzasnegle forleden, hvor jeg kom dem i en muffinsbakke og bagte dem, de blev sååå lækre. De bliver nemlig dejlig høje og flader ikke ud under bagningen, så alt fyldet flyder ud. Nej de forbliver dejlig bløde og snasket inden i som vi gerne vil have dem.
Så bliver de hellere ikke så hurtig kedelig og tørre.
Kanelsnegle 12 stk.
Dej
20 g gær
½ dl lunkent vand
2,5 dl mælk
50 g smør
1 æg
2 spsk rørsukker, eller alm. hvid sukker
knsp salt
ca.500 g hvedemel
Kanelremonce
150 g blød smør
50 g hvid sukker
50 g brun farin
1 spsk sirup
1 spsk + 1 tsk kanel
Lun mælken i en lille kasserolle sammen med smørret, til det er smeltet så lad det køle af.
Opløs gæret sammen med vandet. Tilsæt mælken og smørret og rør det godt rundt. Tilsæt sukker, salt og æg og bland det godt. Rør lidt mel i af gangen ind til du ikke kan røre i det mere med en ske. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt det med mel til det ikke klistre sig fast til hænder og bordet mere. Jeg ælter gerne min dej 10 minutter, synes det bliver lidt mere lækkert i krummen når man giver sig tid til at ælte det godt. Sæt det til hævning i 1 time. Når dejen har hævet, begynder du at lave remoncen, bland alle ingredienserne sammen til en fin og jævn masse. Du skal ikke begynde at ælte vildt i dejen. Kom den ud på et meldrysset bord og rul den ud til en rektangel på 35x50 cm, smør remonce ud i en jævnt lag, helt ud til kanterne og rul den sammen stramt. Skær 12 snegle på omkring 3½-4 cm tykkelse og kom i en smut muffinsbradepande, den jeg bruger er til forholdsvis store muffins hvor der er plads til 6, men har to af dem. Sæt dem til hævning i 1 time. Tænd ovnen på 200 grader, bag dem midt i ovnen i ca. 15-20 minutter, hold øje med dem, når de begynder at få en fin mørk skorpe, så prøv at bank på den med en negl og lyder de hule og skorpen er lidt hård så er de færdig. Lad dem køle af på en rist inden du tager dem op af formen. Pynt med kakaoglassur.
Nøj, hvor ser de lækre ud! Dem må jeg prøve at lave :)
SvarSletKig gerne forbi min blog: http://bysarah.dk/
// Sarah - http://bysarah.dk/
Hej Sarah,
SletDet skal du være velkommen til, de smager fantastisk og dejlig snasket.
Det vil jeg gøre :)
Mvh. Sidsel