fredag den 23. maj 2014

Tunmousse

Tunmousse med små røde "perler"
Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg laver den her klassiske 80'er ret til forret nytårsaften, ja næsten hvert år :D Meeeen den behøver da ikke kun at blive nydt den ene gang om året. Det er jo en fantastisk lækker sommerret også, sammen med et glas kølig vin. Og den er ikke lavet på smør, hvilket jeg synes den bliver klam og vammel af og får nemt en smøragtig konsistens. Den her synes jeg er mere lækker cremet og luftig at spise. Og man kan ane det lidt syrlighed fra citronen og det saltet fra stenbiderrognen, som har et lækker spil i munden når man tygger på dem. 


Tunmousse ca. 4 personer 

2 d tun i vand 
1,5 dl cremefraiche 18% 
1,5 dl fløde 
150 g revet løg 
5 plader husblas
saft fra 1 citron 
100 g rød stenbiderrogn 
salt & peber 

kom husblas i en skål med kold vand. Kom tun op i en stor skål og findel det med en gaffel til det er ensartet. Pisk fløden til skum uden at det bliver for stift, men cremet. Riv løg ned i tun og bland cremefraiche og flødeskum der i og smag til med salt og peber og vend stenbiderrogn der i. Tag en gryde og sæt noget vand i kog. Kag en skål der passer til at kan stå over vandbadet og bring vand næsten op til kogepunktet. Pres saften fra citronen ned i skålen og knu husblas for vand og kom op i skålen, rør rundt med en finger hvor du rør bunden af skålen, rør rundt ind til du ikke kan have din finger der nede i mere og tag skålen op. Hæld det ned i tunmoussen i en tynd stråle mens du rør godt rundt. Kom det i en smurt form og sæt på køl i mindst 4 timer. Server evt. med en dilddressing og salat samt flutes. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar