Citronmåne
Der er ikke noget som en dansk klassiker, og kan man ikke kalde den for en påskekage? Den er da gul :D Den her scorer helt klart koptarater når vi snakker om citronmåne også den man køber! Den lækre syrlighed der er fra citronen blandet sammen med det sødme. Den er dejlig svampet kage og vil helt klart passe til kaffebordet også en påskedag ;)
Citronmåne, 2 halve
80 g marcipan
150 g sukker
150 g smør
Korn fra en ½ vaniljestang eller ½ tsk vaniljesukker '
4 æg
125 g mel
1 tsk bagepulver
Skal af 1½ usprøjtet citron ( Revet fint)
Pisk det bløde smør sammen med sukker og revet marcipan til en ensartet masse.
Pisk grundig et æg ad gangen der i til det bliver fint og luftig.
Bland mel, vanilje,bagepulver og revet citronskal og bland det i æggemassen med en dejskraber til det er fin og ensartet.
kom bagepapir i bunden af en springform og smør siderne med smør. Brug en springfor der er 22 cm i diameter. Hæld dejen i formen og bag den midt i ovnen på 200 grader i 30-35 minutter eller til den er færsdigbagt, kan du teste ved at stikke en tandstik ned midt i kagen og hvis der sidder dej på når du trækker den op skal den have mere endnu.
Lad kagen køle af på en bagerist og del den i to.
Bland en glassur af flormelis, lidt citronsaft, vand og gul frugtfarve.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar