onsdag den 15. juli 2015

Sprøde kammerjunkere


Til koldskål hører der selvfølgelig kammerjunkere til og det er slet ikke svært at lave dem selv. De er dejlig sprøde og smager fantastisk af vanilje. Jeg vil bestemt selv lave dem fremover, for det er super nemt, så smager de altså langt bedre og af mere. 

Kammerjunkere 
 ca. 50 stk 

50 g smør 
50 g sukker
2 tsk vaniljesukker eller korn fra 1 vaniljestang 
1 tsk bagepulver
150 g hvedemel 
1 æg
1 spsk mælk 

  • Kom smør, sukker, mel, vanilje og bagepulver op i en skål og ælt det godt sammen, saml dejen med ægget og mælken. 
  • Sæt dejen i køleskabet i 15 minutter så den kan blive lidt mere fast. 
  • Del dejen i to potioner og rul to pølser og skær kammerjunkerne ud og tril dem til kugler og sæt dem på en bageplade med bagepapir, der skal være lidt mellemrum mellem dem. 
  • Bag dem midt i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter. 
  • Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af i 2-3 minutter og halvere dem med en skarp kniv og bag dem yderlig 8-10 minutter i ovnen til de bliver gyldenbrune og sprøde. 
  • Lad dem køle helt af på en bagerist inden du pakker dem ned i tætlukket bokse eller kagedåse. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar