fredag den 24. juli 2015

Madbrød med gurkemeje og sort peber


Sæt farve på madbrødet og giv det en ny form. Et lækkert madbrød farvet med gurkemeje og med sort peber på, er rigtig lækkert som tilbehør til maden. 

Madbrød 
Ca. 2-3 brød 

20 g gær 
4 dl vand 
½ tsk salt 
1 tsk sukker
3 tsk gurkemeje 
3 spsk olie  
2 dl grahamsmel 
hvedemel, hæld lidt i af gangen til du får en fin og lækker dej der ikke klistre fast til hænder og bord. Der skal nok bruges ca. mellem 400-600 gram. 
Sort peber, kværnet 


  • Opløs gæret i lunken vand
  • Tilsæt sukker,salt, olie og gurkemeje. 
  • Tilsæt grahamsmel og rør det ud der i og så hvedemel til du får en fin og glat dej der ikke klistre fast til hænder og bord. 
  • Dejen skal gerne æltes i ca. 10 minutter på rørmaskine eller i hånden. 
  • Sæt dejen til hævning 1½-2 timer et lunt sted. 
  • Del dejen i 2-3 potioner og rul dem til lange pølser der er på tykkelse med en tommelfinger og så former du dem som en snegl.
  • Sæt dem til hævning ½ time. 
  • Tænd ovnen på 200 grader. 
  • Pensel brødet med vand og kom peber på. 
  • Bag dem midt i ovnen i ca. 30-35 minutter, til de har fået lidt farve og lyder hult når du banker på dem med neglen. 
  • Lad dem køle helt af inden du spiser dem. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar