fredag den 3. juli 2015

Cæsar salat


En god klassiker salat som smager fantastisk. Hvis man har mod på det så spring ud i at lave det hele selv, det er slet ikke så svært at lave sin egen lækre dressing og så lære man at lave en god mayonnaise sammentiedig.  Det her er helt klart en salat alle skal have smagt i sit liv, for den smager bare skøn. 


Cæsar salat m. sprød bacon

450 g kyllingebryst, stegt, kølet af og skåret i tern

2 hoveder hjertesalat 

60 g parmesanost, revet fint eller groft

1 pakke bacontern, stegt sprødt 

Croutons
3-4 skiver hvidt brød/franskbrød, skåret i mundrette tern
1 spsk olie 
lidt salt 

Mayonnaise
3 æggeblommer, stuetemperatur 
2 tsk. sennep 
1½ spsk citronsaft 
2 ansjoser, snittet fint - kan undlades
1 dl solsikke eller rapsolie - hvis du ønsker den mere fast så tilsæt yderlig ½-1 dl olie
salt 
peber 

  • Start med at steg kyllingen på panden med salt og peber og sæt det på køl.
  • Skær brødet ud i tern og kom dem på en bageblade med olie og salt og bland det godt og bag det midt i ovnen i ca.10-15 minutter på 200 grader til de er blevet gyldenbrune. 
  • Mayonnaise: Bland æggeblommer, sennep, ansjoser og citronsaft i en skål. Pisk med en elpisker og hæld forsigtig en tynd stråle olie i, lidt af gangen til det hele slipper op. Smag den til med salt og peber og sæt den på køl. 
  • Skyl hjertesalaten og pluk den i stykke og kom det op i en skål. 
  • Hæld dressingen udover sammen med parmesan og bland det godt. 
  • Bland kylling, bacon og brødcroutons i.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar