søndag den 12. juli 2015

Mango is med hjemmelavet guf


Lækker hjemmelavet cremet mango is i vaffel, med hjemmelavet jordbærguf. Det er noget der giver en minder tilbage til barndommen når mor lavede hjemmelavet isvafler, dog var det ikke med mango den gang, men en klassisk flødeis der kom i. Den hjemmelavet jordbær guf er så nem at lave selv og tager ingen tid, og smager altså langt bedre end dem man kan købe der bare skal pisket op. 


Mangois på ismaskine
Ca. 4 Personer 

4 æggeblommer
4 spsk flormelis 
korn fra 1 vaniljestang, husk at gem de tomme vaniljestænger 
½ liter fløde 
1 moden mango

Jordbærguf 
3 æggehvider 
3½ spsk sukker 
ca-2-2½ spsk jordbærsirup, eller jordbærmarmelade 

Jordbærsirup 
ca.10-12 jordbær 
2 spsk sukker 
1 spsk vand 


  • Mangois: Pisk flormelis, vaniljekorn og æggeblommer sammen til en tyk og luftig masse. 
  • Bring fløden op at koge sammen med de tomme vaniljestænger, når det koger sætter du gryden til side og lader fløde køle ned til det er fingervarm. 
  • Hæld lidt af den lune fløde i æggemassen og hæld så æggemassen over i fløden og rør det godt sammen. 
  • Varm det stille op til cremen begynder at blive lidt tyk i konsistensen og det må ikke begynde at koge.
    Hæld iscremen i en skål og sæt det på køl. 
  • Blend mangoen helt til pure og bland det i iscremen når den er blevet kølet ned. 
  • Jordbærsirup: Kom alle tingene i en lille gryde og bring det op at koge og mos jordbæerne med en gaffel. 
  • Sigt det gennem en si og hæld saften tilbage i gryden og kog den ind til en sirupsagtig konsistens. Tager ca.6-10 minutter. Hæld den op i en lille skål og sæt det på køl til det skal bruges. 
  • Når iscremen er kølet af blander du det puréret mango i og så hælder du den på ismaskinen og lader den køre til isen er blevet tyk og cremet. Hæld så iscremen i en lille tætlukket boks og sæt i fryseren nogle timer, eller til næste dag. 
  • Pisk æggehvider og sukker tyk og luftig, det tager ca. 10-12 minutter på høj fart. Bland jordbærsirup i. Det skal gerne bruges med det sammen oven på isen. 
  • Tag isen op af fryseren ca.8-10 min for den skal spises, så den nemmere at lave kugler af. 
  • Du kan evt. lige som jeg har gjord dyppe dine vafler i hvid eller mørk chokolade og vend dem i kokosmel. 









Ingen kommentarer:

Send en kommentar