fredag den 31. juli 2015

Bønne brownie


Bønner i brownie? Ja og nøøøj hvor du vil blive overrasket over hvor godt de smager, for du bemærker slet ikke at der er bønner i og så er de sammentiedig sunde. De er også lakatolosefri og glutenfri hvis du selvfølgelig kan finde havregryn fri for gluten. 

Bønne brownie 
ca. 4-6 personer 

1 dåse butterbeans eller sorte bønner 
1½ dl havregryn, blendet til mel
2 æg 
1 dl honning
3 spsk kokosolie 
1 dl kakaopulver 
1½ tsk vaniljesukker 
knsp salt 
½ tsk bagepulver 
65 g hasselnødder, hakket groft 
100 g en god mørk chokolade, hakket groft 

100 g mørk chokolade til at komme over kagen, en god en af slagsene 


  • Hvis du har en foodprocessor så brug den eller en minihakker og mal havregrynene til mel og kom dem op i en skål. 
  • Blend bønnerne sammen med kokosolie,honning og æg til en ensartet og cremet masse. 
  • Bland alle de tørre dele sammen og rør det sammen med bønnemassen. 
  • Hak chokolade og nødder og vend i dejen. 
  • Kom bagepapir i en form der ca. er 23 x 20 com , hvis du ikke har en form der passer i størrelsen så kan du gøre den mindre ved at komme sølvpapir i enderne. 
  • Hæld dejen i formen og bag den midt i ovnen på 200 grader i ca. 20-25 minutter. 
  • Lad kagen køle af inden du smelter chokolade og hælder ud over. 
  • Lad chokoladen stivne og skær den ud i firkanter og servere med jordbær og evt. is. 

1 kommentar:

  1. Nøj ser godt ud :) Den skal helt sikkert prøves!

    De bedste hilsner og smil
    Samantha Fotheringham

    www.samanthafotheringham.dk

    SvarSlet