lørdag den 25. juli 2015

Citronfromage som mormor lavede den


Lækker syrlig og luftig citronfromage som mormor ville have lavet den. En rigtig lækker dessert som de fleste nok godt kender fra barndommen. Let syrlighed som smager fantastisk sammen med den iskolde flødeskum der er på toppen og så lidt revet citronskal. 


Citronfromage 
4 personer 

Skal af 2 usprøjtetcitroner, revet fint 
4 æggeblommer 
130 g sukker 
saft fra 2 citroner 
4 blade husblas 
3 dl fløde, pisket til skum
4 æggehvider, pisket stive 



  • Pisk fløden stift og sæt den på køl. 
  • Skil æggebommer fra hvider og pisk blommerne luftig sammen med sukker og revet citronskal. 
  • Sæt husblas i blød i koldt vand i 5 min. 
  • Knu vandet fra husblasen og kom det i en skål med citronsaft og smelt det over et vandbad. 
  • Lad det køle lidt af inde du pisker det i æggemassen. 
  • Når du har pisket husblasen i æggemassen sætter du den lige på køl i 5 min. 
  • Imens pisker du æggehviderne stive. 
  • Vend ½ af flødeskummet i æggemassen og ½ af æggehviderne. De sidste æggehvider vender du forsigtig i med en dejskraber. 
  • Hæld fromagen op i en skål eller små glas og sæt på køl i minimum 2 timer. 
  • Pynt fromagen med det sidste flødeskum, pisk evt. lidt mere og så lidt revet citronskal udover. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar