Super sprøde cookies med rom, rosin og hasselnødder
Fik ryddet lidt op i køkkenskabet og fandt nogle ting og sager frem der passede perfekt til en cookies eller småkage, hvad man nu lige har lyst til at kalde den. Det er lidt en mellemting synes jeg, da den er tæt på at være for stor til en småkage synes jeg, kunne også bare have kommet en lille smugle mere dej på skeen og så var det en cookies måske :) Kartoffel-Kartoffel..... Nå men jeg fik lavet de her super sprøde og lækre kager som har et twist af rom/rosin og så lidt bid fra hasselnødden som også giver en dejlig smag af nød sammen med de andre ingredienser, super perfekt. Så en lille en til kaffen eller når man skal have gæster og mangler lidt nemt og hurtigt at lave :)
Rom/rosin cookies 30-35 stk
125 g blød smør
50 g brun farin
60 g hasselnødder, groft hakket
45 g rosiner
100 g sukker
1 æg
½ tsk vaniljesukker
knsp salt
knsp hjortetaksalt
3½ spsk rom aroma
140 g hvedemel
Skær smøret i stykker og kom det op i en skål sammen med sukker, brun farin og vaniljesukker og bland det godt. Tilsæt ægget og rør det sammen. Bland alle de tørre ingredienser sammen og kom det i sammen med rom aroma, rosiner og hakket hasselnødder. Bland det hele godt sammen så det er ensartet.
Tag en tsk fuld dej og kom ud på en bageplade med godt mellemrum mellem hver, ca. 10 cm, tag en ske og dyp i kold vand og mas dem flade. Bag dem en tand over midten i ovnen på 200 grader i ca. 8 minutter, indtil de har fået fin brun farve. Hold godt øje med dem, da det kan gå hurtigt og så er de brændt på.. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af på en bagerist, inden de pakkes ned i tætlukket dåser.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar