fredag den 22. august 2014

Blommecrumble

Sprød blommecrumble med hasselnød
Lige nu er der sæson for super lækre og saftige blommer, og så det med at udnytte dem, inden bierne går ombord i dem hvis det er ens egen fra haven. Der er sæson for blommer fra august-oktober, hvis du selv er ude og samle, så HUSK at tjekke dem for bier og larver :) Men nu har jeg ikke selv nogen have fyldt med lækre frugttræer, så nøjes med dem fra supermarkederne :) Blommer minder mig om min barndom, da jeg gik og samlede dem sammen i vores store baghave, hvor vi nemlig havde en masse lækre frugttræer og mor lavede lækre ting og sager ud af dem :) 
Jeg elsker en sød og sprød crumble sammen mede det det lidt syrlige fra frugten, og lige her er det blommer :) 
Plejer altid at servere lidt cremefraiche rørt op med lidt vaniljesukker. 


Blommecrumble 4 per. 

6 blommer
120 g hvedemed 
120 g sukker 
145 g blød smør 
1 tsk vaniljesukker 
1 håndfuld hasselnødder, ristet og hakket groft 

Server cremefraiche rørt op med vaniljesukker eller flødeskum til

Skyl og halvere blommerne og fjern stenen. 
Kom dem op i et ildfast fad og drys med en lille smugle sukker over blommerne, ikke for meget. Bland hvedemel, smør, sukker og vanilje sammen i en skål til det er ensartet, men uden at det er æltet helt sammen til en mørdej. Fordel dejen ud over blommerne til det hele er dækket og drys de grofthakket hasselnødder udover. Bag den midt i ovnen på 200 grader i 30-35 minutter og den har fået en fin gyldenbrun farve. Tag den ud af ovnen og lad den køle lidt af, så den er lun når den spises, ellers brænder du dig på blommerne. Server cremefraiche rørt op med lidt vaniljesukker eller flødeskum. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar