lørdag den 9. august 2014

Chokoladekage med karamel

Chokoladekage med karamel og hasselnødder
Så blev der leget med karamel og nøjj hvor smager det bare godt. Skulle have svigerforældrene på besøg i dag og der skulle gerne lidt kage på kaffebordet når de kom. Så måtte lige sætte hovedet i blød, det skulle både være nemt og lækkert. Har valgt at server nogle friske jordbær til for at lette den lidt :) Chokoladekagen lavede jeg aften før, og karamellen kogte jeg også i dåsen dagen før, så det var bare lige til at sætte sammen på dagen :) Skulle kun riste nødderne hurtigt :) 


Chokoladekage / ca.8-10 personer 
 Bradepande ca. 25x35, hvis den skal passe til en bradepande fra ovnen skal der laves dobbelt potion! 

250 g mel                                                     
300 g sukker                                              
6 Spsk kakaopulver                                               
1½ tsk bagepulver                                  
1 tsk vaniljesukker
100 g hakket chokolade, kan også undlades
1 knsp salt
2 æg
150 g smør
2,5 dl mælk 

ca. 1 pose hasselnødder 200 g, Hakket groft og ristet hurtig af på en varm pande i ca.8 minutter med konstant rørende i nødderne. 

1 dåse kogt kondenseret mælk, skal koges i 4 timer under konstant kogende vand. Det er vigtigt at den hele tiden er dækket med kogende vand, da den kan eksplodere og så har du karamel i hele køkkenet. Når den har kogt så lad den stå i vandet lidt og så tag den op og lad den køle helt af og sæt i køleskabet. Når du har brugt det karamel du skal bruge så kom resten i en tætlukket boks og opbevare i kølskabet. 


Bland alle de tørre ingredienser sammen. Smelt smøret, pisk æggene i den tørre blanding og dernæst smeltet smør og mælk. Pisk til det er fin og jævnt og kom i en smurt form eller krøl noget bagepapir sammen og fold det ud igen og så det nemmere at få til at passe ned i formen. Hæld dejen i formen og bag den i midten på 200 grader i ca. 30-35 minutter, tjek efter med en tandstik om det sidder rå dej på, hvis der gør skal den have lidt mere. Den skal være lidt svampet indeni. Lad den køle af på en rist. 

Når kagen er kølet helt af, smør du karamel ud i et jævnt lag og drysser hasselnødderne ud over hele kagen.Ingen kommentarer:

Send en kommentar