tirsdag den 19. august 2014

Banan pandekager

Banan pandekager med karamelsauce og banan vendt i kokos 
Så blev jeg rask igen efter nogle dage under dynen og ikke kunne være i køkkenet og lave mad. Den store lyst har bare været død, da jeg døjer med for meget mavesyre og går og har kvalme konstant. Så kæresten har måtte bikse en masse sammen til os, som også blev rigtig godt :D 

Vejret er bare ikke til andet end inddørs hygge for tiden. Regn og blæst, man skulle næsten tro vi allerede havde efterår. Der blev bagt en masse små lækre banan pandekager og så en lille lækker karamelsauce til, da jeg havde en lille rest karamel fra da jeg kogte det sidst og så nogle bananskiver vendt i kokosmel passede perfekt der til! Så blev morgen skudt godt i gang her :) 


Banan pandekager 12-14 stk (små)

2 mellemstore modne bananer 
2 æg 
100 g hvedemel 
½ vaniljestang (korn der fra) 
1 tsk bagepulver 
½ spsk sukker 
½ dl mælk
1 spsk olie 
knsp salt 

Karamelsauce 

4½ spsk karamel ( havde en rest jeg havde kogt fra dåse i forvejen, kan ses (her)Den kan også købes færdig kogt i nogle supermarkeder. 
13 spsk fløde
3 spsk mælk
1/3 tsk vaniljesukker 

Mos bananen med en gaffel i en skål. 
Bland mel sammen med sukker,bagepulver, vanilje og salt. Bland det sammen med de moste bananer, del æggeblommer og pisk dem der i sammen med mælk og olie. Pisk æggehviderne stive og vend halvdelen af hviderne i dejen og så den anden halvdel vender du forsigtig der i. Varm en pande op og kom en lille grydeskefuld dej på panden og bag dem gyldenbrune på begge sider. 

Kom karamel, fløde, vanilje og mælk i en lille gryde og varm det op til det bliver fin og ensartet. Lad det småsimre i ca.5 minutter og server til sammen med bananskiver vendt i kokosmel. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar