CHOKOLADELAGKAGE MED JORDBÆRMOUSSE <3
IKKE EN HELT SKIDT KAGE AT SERVERE TIL NÅR DER KOMMER GÆSTER!
KAN DU LIDE CHOKOLADEKAGE OG DET MERE, SÅ SKAL DU IKKE LØBE UDENOM DENNE HER! DEN ER FYLDT MED LÆKKER LUFTIG JORDBÆRMOUSSE, OVERTRUKKET MED EN KAKAO-SMØR CREME. DEN ER SLET IKKE SÅ TUNG SOM DEN SER UD TIL AT VÆRE, DA JORDBÆRMOUSSEN GIVER DEN LIDT LET HED OG MAN KAN NEMT SPISE TO STYKKER UDEN AT DET BLIVER FOR MEGET ;)
OPSKRIFT PÅ LAGKAGEBUND
INGREDIENSER
150 G SMØR
150 G SUKKER
2 ÆG
1 DL APPELSINSAFT (ELLER MÆLK)
60 G KAKAOPULVER
1 TSK BAGEPULVER
½ TSK VANILJESUKKER
FREMGANGSMÅDE
- PISK SMØR OG SUKKER LUFTIG
- PISK ET ÆG I AF GANGEN TIL EN LUFTIG MASSE
- BLAND DE TØRRE DELE SAMMEN OG RØR I DEJEN
- RØR APPELSINSAFT ELLER MÆLK I DEJEN
- BRUG EN RUND SLIP-LET BAGEFORM ELLER EN ALM. SPSINGFORM MED BAGEPAPIR I BUNDEN OG HÆLD DEJEN I OG BAG MIDT I OVNEN PÅ 170 GRADER I CA. 30 MIN. MÆRK EFTER MED EN TANDSTIK VED AT STIKKE NED MIDT I KAGEN OG HVIS DER IKKE SIDER DEJ PÅ ER DEN FÆRDIG.
- LAD DEN KØLE AF INDEN DEN TAGES UD AF FORMEN!
- NÅR DEN ER KØLET HELT AF DELER DU DEN PÅ MIDTEN MED SYTRÅD OMKRING MIDTEN AF KAGEN OG TRÆKKER ENDERNE SAMMEN OG SÅ BLIVER DEN DELT I TO. LØFT SÅ FORSIGTIG TOPPEN AF.
OPSKRIFT PÅ JORDBÆRMOUSSE
INGREDIENSER
350 G JORDBÆR
6 PLANDER HUSBLAS
125 G FLORMELIS
4 DL FLØDE
1 SPSK CITRONSAFT
FREMGANGSMÅDE
- BLEND JORDBÆR TIL PURE OG VARM OP I EN GRYDE SAMMEN MED FLORMELIS OG CITRONSAFT
- KØL "JORDBÆRGRØDEN" NED
- KOM HUSBLAS I BLØD I KOLD VAND
- PISK FLØDEN TIL SKUM OG VEND FORSIGTIG I JORDBÆRGRØDEN
- KNU HUSBLAS FOR VAND OG SMELT DET I EN GRYDE OVER SVAG VARME, RØR RUNDT MED EN FINGER NEDE I GRYDEN SÅ DU RØR BUNDEN OG NÅR DU IKKE KAN HAVE DIN FINGER DER NEDE MERE OG DET ER SMELTET TAGER DU DEN AF VARMEN.
- RØR DEN SMELTET HUSBLAS NED I JORDBÆRMOUSSEN I EN TYND STRÅLE MENS DU RØR RUNDT.
- NU KAN DU BRUGE MOUSSEN I LAGKAGEN ELLER KOMME DEN I SMÅ GLAS OG SÆT PÅ KØL TIL EN DESSERT.
SÆT LAGKAGEN SAMMEN
KOM LAGBAGEBUNDEN I EN SPRINGFORM OG HÆLD JORDBÆRMOUSSEN OVER OG SÅ SÆT TOPPEN OVEN PÅ FORSIGTIG OG UDEN AT PRESSE FOR MEGET NED.
SÆT DEN PÅ KØL I CA. 3-4 TIMER
NÅR DEN HAR STÅET PÅ KØL I NOGLE TIMER KAN DER LAVES EN KAKAO-SMØR CREME SOM DU KOMMER UDE OVER MED EN KNIV. JEG LAVER DEN LIDT PÅ SLUM MED SMØR, LIDT KOGENDE VAND, FLORMELIS OG KAKAOPULVER TIL JEG FÅR DEN SMAG JEG NU KUNNE TÆNKE MIG MED KAKAO. DEN SKAL VÆRE LIDT FED I KONSISTENSEN, SÅ GERNE 3-4 SPSK SMØR I OG RIGELIGT MED FLORMELIS OG LIDT KOGENDE VAND OG DEN MÆNGDE KAKAO MAN NU HAR LYST TIL EFTER HVOR STÆRK DEN SKAL VÆRE.
SKÆR KAGEN UD MED EN VARM OG SKARP KNIV SÅ FÅR DU NOGLE FINE OG SKARPE STYKKER :)
Hvor mange personer er denne kage til?
SvarSletHej :)
SletJeg vil mene den godt kan passe til 6 personer, hvis man skal have mere end et stk. hver :)
Mums!
SvarSletServerer du noget til? Is f.eks?
Det vil jeg ikke selv personligt gøre, for ser den lidt som en "lagkagen" og den kan godt være lidt tung i det og vil nok servere nogle frugtstykker ved siden af samt småkager hvis det er til et kaffebord :)
Slet