søndag den 13. juli 2014

Forårsruller

Forårsruller med lækker karrykål fyld
Så kom dagen hvor jeg skulle prøve at lave hjemmelavet forårsruller. Og må faktisk sige jeg er rimlig stolt af mig selv ang. rulning også fyldet blev fantastisk. Det kan godt være lidt svært at arbejde med filodej, og især her i varmen, så det godt at dække dejen til med en meget fugtig viskestykke, mens du ruller dem og en lille skål med vand til lige at hurtig fugte dejen inden den bliver rullet så den ikke knækker. Det er faktisk langt bedre at selv lave dem, frem for at købe dem færdiglavet. Bare det man selv kan bestemme hvordan ens fyld skal smage og være tilpas krydderet. Og nøj hvor blev de også bare super sprøde, men man skal lige holde godt øje når man steger dem i den varme olie, lige pludselig går det stærkt :) 

Forårsruller (8 stk) 

1 pakke filodej, hvis det er med 2 ruller a 5 plader, så tag en rulle og skær den halv over og kom den anden hele rulle i fryseren igen. Lad det tø op under et fugtig viskestykke.

250 g hakket svin/kalv 
1 stort løg hakket fint 
1 spsk olie
1 stor gulerod eller 2 små, revet groft
1½ tsk karry 
½ tsk stødt spidskommen 
½ spidskål, snittet i små tynde strimler 
½ grønsagsbouillon 
salt
peber 

Varm en gryde op og "brænd" karry af og kom olie og løg i. Svits løggene klare og tilsæt kødet. Brun det af og tilsæt det snittet spidskål og revet gulerod. Kryddere med stødt spidskommen og tilsæt grønsagsbouillon og lad det simre 10 minutter ca. og smag til med salt og peber. Lad det køle af så du ikke brænder fingerne når du skal til at rulle. Steg dem på i en dyb pande med rigelig solsikkeolie, de må godt sejle lidt. Steg dem ved middelvarme og hold godt øje med dem og vend dem når de er blevet flotte gyldenbrune. Tag dem af panden og kom dem på en tallerken med køkkenrulle og lad dem dryppe af for olie inden de spises. Pas på de er meget varme ;)
Ingen kommentarer:

Send en kommentar