mandag den 14. juli 2014

Tomatsuppe m. kødboller

Tomatsuppe m. små kødboller og persilleolie
Når vejret er lidt trist og gråt og det småregner kan man godt spise en lækker suppe, selvom det er sommer. Det er lidt hyggeligt at sidde og slupper det i sig mens man følger med i vejret udenfor. De fleste vil nok vælge frisk basilikum til suppen, men da jeg ikke er så vild med det, har jeg lavet en lækker persilleolie med en smugle citron i. Det synes jeg er rigtig lækker og passer godt ind med de små mundrette kødboller. Server den også med en klat cremefraiche til og den bliver mere rund i smagen :) 


Små kødboller 

250 g hakket svin/kalv 
½ tsk stødt koriander 
½ tsk stødt spidskommen 
1 æg 
1 lille håndfuld hakket persille
2 spsk vand 
2 spsk mel 
salt 
peber


Tomatsuppe (ca.4 personer) 

2 d hakket tomat 
3 spsk tomatpuré 
2 spsk olie
2 gulerødder hakket fint 
1 rød peber hakket fint 
1 løg hakket fint 
1 laurbærblad 
1/4 af en tsk hvidløgspulver 
1 tsk paprika rose 
1/4 af en tsk cayennepeber
en lille sjat tør hvidvin (kan undlades) 
1 grønsags bouillonterning
2½ dl vand, fra kødbollerne har kogt i  

Persilleolie
1 håndfuld persille hakket meget meget fint eller blendt det sammen med 2 spsk solsikkeolie og tsk citronsaft.


Bland alle ingredienserne til kødboller og form dem med en tsk og blanchér i en lille gryde med ½ grønsags-bouillonterning. Vandet må ikke koge, når kødbollerne flyder i overfladen fisker du dem op og over i en skål. Gem vandet til suppen. 

hak løg, gulerødder og rød peber fint og svits i en stor gryde med olie i 4-5 minutter på høj varme. Kom laurbærblad og hvidløgspulver i og lad det svitse med kort. Tilsæt tomatpuré og de hakket tomater og lad det simre, tilsæt paprika og cayennepeber. kom grønsags-bouillonterning i og noget af vandet fra kødbollerne har kogt, i.Lad det hele simre i 15 minutter og fisk laurbærbladet op og stavblend det hele til der ingen klumper er i suppen. Kom en sjat hvidvin i og lad det simre 5 minutter og kom alle kødbollerne i suppen. Lad kødbollerne blive varmet igennem og server suppen med persilleolie til og et godt stykke brød.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar