torsdag den 10. juli 2014

Laksetærte m.Spinat

Rød laksetærte med spinat 

En rigtig lækker cremet og saftig laksetærte. Den er også meget børnevenlig, da den ikke smager alt for meget af fisk da de andre ingredienser går ind og overtager lidt af fiskens smag. Jeg har nogle gang lavet sådan en gryderet eller ret i ovnen med laks i en slags tomat,fløde paprika sovs og tænkte at hvorfor ikke komme det i en tærte. Jeg blev positiv overrasket over hvor godt det blev og tærten holder stadig sin facon som en tærte, uden at den bliver for våd og slasket. Efter som der blev lidt rester fra spinat og bøffelmozzarella kan du lave en hurtig lille lækker salat med tomat eller andet som tilbehør der til, med den lækre syrlige citrus olie-dressing:) 

Rød laksetærte 

Færdig tærtedej eller den du plejer at bruge af opskrift

3 potions stykker fersk laks
ca.3 store håndfulde frisk spinat
2½ dl fløde
3 spsk tomatpuré 
2½ tsk paprika 
2 æggeblommer
2 hele æg 
½ bøffelmozzarellaost 
salt 
peber 

Citrus-dild dressing
2 spsk olie
1/3 saft fra en citron
Saft fra ½ lime
½ tsk tørret dild 
Smag til med lidt sukker 
Bland det hele sammen og hæld ud over din salat eller server den til ved siden af i en skål.

Tænd ovnen på 200 grader. Lav din tærtedej og kom i en tærteform på ca.23 cm i diameter. 
skyl din spinat og og lad det dryppe/tørre på et rent viskestykke og kom det ud udover tærten så det dækker hele bunden. Skær laksen i små stykker og fordel den ud over tærten. Hvis der sidder skin på laksen, fjernes det. Bland æggemassen, rør noget af fløden op med tomatpuré og paprika så det ikke klumper og rør ud i resten af fløden og giv det lidt salt og peber. Pisk æggene i fløden så det er nogen lunde jævnt. Hæld det ud over laksen så det er dækket og pluk nogle små stykker mozzarellaost og kom oven på. Bag den midt i ovnen på de 200 grader i ca. 45-50 minutter til den er blevet fast. Server en frisk salat til med den syrlige citrus dressing.


2 kommentarer:

 1. Malou - Os Kvinder7. september 2014 kl. 10.40

  Hej Sidsel.

  Jeg kommer fra det danske mode magasin: Os Kvinder - http://oskvinder.dk/
  Og jeg leder tilfældigvis efter en lækker opskrift til siden, da vi ville forsøge på at sætte mere fokus på vores opskrift emne.
  Jeg fald over din blog den anden dag og synes den ser rigtig spænende ud, super lækre opskrifter som jeg er sikker på mange vil få glæde af. Hvad vil du sige til hvis jeg skrev af efter dette indlæg og lagde den ind på magasinet? Dine billeder er i skarp kvalitet og det beundrer jeg virkelig! Selvfølgelig er vi professionelle på siden, men IKKE professionelle kokke ;) og derfor beder vi om hjælp fra nogen der er dygtige inde for det fag vi søger.
  Jeg kan tilbyde et link fra websiden og lidt omtale.

  Hilsen Malou, oskvinder.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Malou

   Det er jeg super glad for at høre og det vil jeg rigtig gerne være med til :)
   Er det sådan at i har en email hvor vi kan skrive bedre sammen om dette samt i kan få billederne tilsendt i ordenlig kvalitet :)

   Mvh. Sidsel

   Slet