onsdag den 4. juni 2014

Skinkestang & mango/agurk salat

Skinke-stang med en frisk mango/agurk salat og en syrlig limedressing 
Utrolig nem og lækker sommerret. Det tager ikke særlig lang tid at bikse en skinke-stang sammen og snitte og vende salaten. Salaten er dejlig sødlig pga. mangoen og agurken som har sin sprødhed og friske smag. Der til har jeg lavet en frisk dressing med lime for at få lidt syrlighed til salaten og med et lille drys purløg i giver den lidt bid samt friskkværnet peber.  

Skinke-stang 
ca.2 personer 

1 plader butterdej ( 4 små kan også sættes sammen ved at pensle den sammen med æg hvor de overlapper hinanden) 
1 pakke skinkestrimler 
3/4 del af en pakke Buko pikantost 
1 æg til pensling 
timian til drysse over

Mango/agurk salat 

½ agurk i mundrette stykker ca.1 cm 
1 moden mango i ca. 1 cm små stykker 

Lime-dressing 

Saft fra 1 lime 
3-4 spsk cremefraiche 18 % 
1 spsk finklippet purløg
salt og peber  

Læg butterdejen ud på en bageplade med papir og fold butterdejen ud der på. Bland skinke og flødeost sammen og kom den ned langs midten af pladen. Skær nogle stimler i hver side til at flette sammen over skinkeblandingen og pensel med æg og drys med timian. 
Bag midt i ovnen på 200 grader i ca.20-25 minutter og til den har fået en fin gylden farve. Tag den ud af ovnen og lad den stå 5 minutter inden du skærer i den. 

Salaten tager du mango og agurk og skærer i mundretter stykker og blander sammen i en skål og laver en dressing af cremefraiche 18 %, limesaft, salt,peber og lidt klippet purløg. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar