onsdag den 4. juni 2014

Cupcakes

Mini cupcakes med vanilje smørcreme 
I går blev der lave en masse fine små mini cupcakes til min søde niece der blev 2 år. Så moster her måtte jo  forkæle hende med lidt sødt :) De passer fin til små børn, sådan nogle små hapser de kan have i hånden. Fik også lave nogle hello kitty cupcakes til hende, men puha det er ikke lige min spiciale, endnu :) Dem synes hun var vældig søde at snakke med! De er meget simple at lave, da jeg ikke synes de skal være med alverdens smags-nuancer når det er små børn der skal spise dem og nok ikke ligefrem sidder og "smager" på dem og synes den med toblerone-creme var nu meget lækker ;)  


Mini cupcakes 
ca. 44 stk eller 12 store

180 g sukkker 
100g blød smør
225 g hvedemel 
1 tsk. bagepulver 
korn fra 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker 
knsp. salt
3 æg 
2 dl letmælk 

Vanilje frosting 

180 g smør, stuetemperatur
9 dl flormelis
½ dl lun mælk
3 tsk vanillesukkerPisk smør med sukker luftig. Pisk et æg i af gangen med mellemrum. 
Bland mel, bagepulver vanilje, og salt sammen og sigt i og vendt rundt med en dejskraber skiftevis med mælk til det bliver fin og ensartet. Kom nogle små muffins-forme i en muffins-bakke til små forme. Fyld formene 3/4 dele op og bag midt i ovnen på 200 grader i ca.15-20 min, hold lige øje med dem, når de bliver gyldne kan du lige tjekke dem med en tandstik om det sidder rå dej fast når du stikker den ned i midten af en, hvis der sidder lidt på skal de have lidt længere. Lad dem køle helt af inden du smører dem op med creme. 

Kom alle ingredienserne til frosting op i en skål undtagen mælk og pisk det rigtig godt sammen og tilsæt lidt mælk af gangen til du får den rette konsistens, den skal være tyk.
Sprøjt den på dine mini cupcakes eller alm. med en tyl du kan lide.
Du kan farve din frosting med lidt frugtfarve eller pastafarve, men hold lidt igen med farven da der ikke skal bruges særlig meget!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar