Chocolate chip cookies X 2 slags
I dag skulle der bages "småkager" eller store lækre sprøde chocolate chips cookies. Havde gået med tanken om at bruge nogle af de små marshmallows jeg havde til at ligge, så sådan en håndfuld kom lige med oven i dejen. Og det fortryder jeg skam ikke da de bare giver endnu mere lækker sprødhed i kanten og blød indeni. De her cookies kan bage så de er sprøde uden på og så bløde indeni, men hvis man giver dem lidt længere tid så bliver de også dejlig sprøde hele vejen igennem :)
Chocolate chips cookies
18-20 stk (Mellemstore)
100 g sukker
100 gram brun farin
190 g hvedemel
1 æg
1 dl flydende smør
180 g god mørk chokolade
1 tsk vaniljesukker
½ tsk bagepulver
Til den ene halvdel
3 tsk usødet kakaopulver
en håndfuld små marshmallows
- Tænd ovnen på 160 grader.
- Bland sukker, brun farin og smør rigtig godt sammen i en skål.
- Tilsæt æg, vaniljesukker, salt og bagepulver.
- Tilføj lidt med af gangen til det hele slipper op og rør det grundig sammen.
- Hak chokoladen groft og lidt af det fint og bland i dejen.
- Tag halvdelen over i en anden skål og rør kakaopulver i til det er ensartet og en håndfuld marshmallows. Dejen vil ikke hænge helt sammen pga. chokoladen og skumfiduserne, men det skal nok smelte sammen i ovnen.
- Kom 1 spsk dej på bagepladen, der er ca. plads til 6-7 stykker da der skal være godt med mellemrum mellem dem så de ikke smelter sammen. Så der skal laves ca.3 plader.
- Bag en plade af gangen en tand over midten i ovnen i ca. 15 min hvis de godt må være lidt bløde inden i, og ellers 20-22 minutter ca. hvis de skal være mere sprøde hele vejen igemmen.
- Lad dem køle helt af på en bagerist og server dem med et glas iskold mælk til :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar