lørdag den 21. juni 2014

Italienske kødboller i tomatsovs

Italienske kødboller i tomatsovs
Dagens menu stod på Italienske kødboller i en lækker spicey tomatsovs med en masse revet parmesanost. Det er en af de retter jeg rigtig godt kan lide fordi de smager himmelsk, super nemt at lave og kan laves for få penge, men man kan også lave en luxsus udgave, det efter hvad man har i køkkenet og hvad pengene række til :)  


Kødboller
1 pakke hakket oksekød 
2 fed hvidløg (presset)
1 bundt hakket persille
2 spsk rasp 
1 æg
6 spsk mælk 
3 spsk god revet parmesanost 
salt & peber 
Mel til at rulle kødbollerne i inden de steges

Tomatsovs 
1 d. hakket tomat 
1 d. tomatpuré
1 finhakket løg
2 spsk olivenolie 
2-3 tsk tørret basilikum 
2/3 rød finhakket chili + kerne hvis man kan lide det lidt stærkt
½ grønsagsbouillon 
en sjat tør hvidvin hvis du har lidt til at stå
salt & peber 
½ tsk sukker 

Start med at bland det hele godt sammen til kødboller og sæt det på køl 10 min. 
Kom olie i en gryde og steg løg og hvidløg klare. Tilsæt tomatpuré og de hakket tomater og lad det små simre. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det simre og smag til med salt, peber og sukker. 
Form kødbollerne til kugler på størrelse med golfkugler og tril dem i mel og steg på en varm pande med smør og olie. Vend dem hurtig rundt ved at ryst med panden i cirkler og fra side til side så de beholder deres runde form. Steg dem gyldenbrune og når de er færdig kommer du dem op i gryden med tomatsovsen og lader det småsimre ca. 15 min. Sæt vand over til spaghetti og kog dem efter anvisningen på pakken. Anret det på en tallerken og riv en god parmesanost over og server straks.  


Ingen kommentarer:

Send en kommentar