søndag den 25. maj 2014

Pizza m. skinke og ost

Pizza m. skinke og ost bagt på pizzasten
Der er ikke noget som en god hjemmelavet pizza bagt på pizzasten! Den giver sådan en dejlig sprød bund når pizzaen bliver bagt. Hvis man så også laver sin pizzadej med en god meltype, så smager den endnu mere fantastisk. Laver ofte pizza uden kød hvilket også smager fantastisk synes jeg. Men ind imellem kan der også snige sig lidt kød på, som den her simple skinkepizza :) 


Pizzadej 
500 g hvedemel tipo 00 kan også hedde pizzamel 
2,5 dl lunkent vand
20 g gær
2 spsk olivenolie 
1 spsk sukker 
½ tsk salt 

Smuldre gæret i en skål og tilsæt lunkent vand og rør det rundt til gæret er helt opløst. 
Tilsæt sukker og salt og rør til det også er opløst og tilsæt olie. Tilsæt lidt mel af gangen ind til det ikke klistre for meget mere til du kan begynde at ælte det på bordet. Ælt dejen rigtig godt til den bliver fin og glat. Sæt den til hævning i 1½ time meget gerne mere, har den ofte til hævning i 5-6 timer, jo længere jo bedre bliver den. Fugt overfladen med lidt vand og sæt den et lunt sted med et viskestykke over. Når dejen har hævet tager du den forsigtig op af skålen over på et meldrysset bord og deler dejen i 2 stykker. Du skal endelig ikke begynde at ælte i dejen da den bare bliver mere besværlig at rulle ud. Rul den ud til en rund tynd pizza eller hvordan du nu vil have den. Inden da har du sat din pizzasten i ovnen en ½ time før den skal bages, lidt under midten i ovnen og sat ovnen på det højeste den kan stå på. Når du har rullet din pizza fin og tynd ud ruller du en lille kant op hele vejen rundt i pizzaen. Du tager nu din pizzasten ud af ovnen uden at brænde dig og kommer din pizzadej over på og begynder hurtig at komme tomatsovs, ost, skinke eller andet fyld og slutter af med endnu et drys ost. Bager den midt i ovnen i ca.10-15 minutter til kanten er blevet fin gyldenbrun og hård når du banker på den med en negl. Drys med tørret oregano når den kommer ud 




2 kommentarer:

  1. mums! tak for opskriften! den må afprøves <3.

    //Camilla Christine
    www.blogbycc.dk

    SvarSlet