Luxsus drømmekage
Hvem elsker ikke drømmekage fyldt med lækker kokossnask på toppen. Tror vist den er blevet bagt i samtlige hjem og børnefamilier, eller hvis man skulle på tur. Den her er en lidt mere luxus udgave da der marcipan i kagen, hvilket gør den ekstra mere lækker. Sagde til kæresten at der var marcipan i kagen, og fik svaret " Ja den er luftig" men marcipanen giver den en rigtig dejlig let smag, lidt hen af en mazarinkage og ja som kæresten sagde så er den også dejlig luftig og ikke alt for tung som de ofte kan være.
Luxsus drømmekage
Dej
250 g mel
50 g smør
200 g sukker
100 g marcipan
4 æg
1½ dl mælk
2,5 tsk bagepulver
1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker
Kokossnask
100 g kokosmel
150 g smør
½ dl mælk
260 g brun farin
kom sukker og vanilje op i en skål og pisk et æg i af gangen med godt mellemrum mellem hver æg, da de skal piskes meget luftig. Varm mælk op i en gryde sammen med smør og lad det køle af. Bland mel sammen med bagepulver og vend i med en dejskraber til dejen er ensartet og kom revet marcipan i samt mælk og smør. Vendt det godt rundt til dejen er ensartet. Smør en springform på 26 cm i diameter og beklæd bunden med bagepapir og hæld dejen i og bag midt i ovnen på 200 grader i 35-40 minutter til du kan stikke en tandstik i uden at der sidder rå dej på. Imens kan du lave kokossnasken der skal oven på kagen. Kom alle ingredienserne op i en gryde og lad det koge let sammen. Tag kagen ud af ovnen og hæld kokossnasken ud over hele kagen så det er fin og ensartet over det hele og bag i ovnen i 5 minutter på 230 grader. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af på en bagerist inden du tager springformen af.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar