fredag den 9. maj 2014

Trøffelkugler

Trøffelkugler eller romkugler???

Min kæreste kalder dem for romkugler, jeg siger trøffelkugler og min mor kalder dem for sputnik. 
De hedder vist noget forskelligt fra hvor man kommer fra. Kæresten er fra sjælland og min mor er fra Mors og ja jeg har boet det meste af min tid i øst/midt jylland. Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg bare elsker trøfler eller studenterbrød fra bageren. Altså kagerester trillede til kugler og trillede i krymmel, MUMS! :D Og nu blev det vist også på tide at jeg fik prøvet at lave mine egne! Var lidt bange for at jeg ikke kom i nærheden af smagen af dem man køber hos bageren, meeeen synes nu jeg har ramt meget godt og er total fan af dem og får snart meget ondt i maven hvis jeg ikke holder op med at spise dem :) Men så det godt det kan fryses ned, dog uden krymmel eller kokos! Undgå kagerester med creme,fløde og mousser/ fromage da det mindsker holdbarheden.

Trøffelkugler
ca.16-20 stk alm. størrelse 

Kagerester:
Havde købt en billig sandkage 600 g 
Så havde jeg en rest chokoladekage i fryseren på 300 g
1½ spsk kokosmel 
11 spsk marmelade, hindbær eller jordbær 
4 spsk kakaopulver 
11 tsk rom aroma
Krymmel og kokosmel til at trille dem i

Smuldre kagerne i en stor skål med fingerne eller brug en foodprocessor til det er helt fint og ingen klumper. Bland alle ingredienserne i og ælt det hele sammen til det hænger sammen i en stor klump. Du kan selv smage det til med rom så du får den smag du vil have. 
Form nogle kugler og tril dem i kokos og krymmel. Det kan godt være lidt svært at få det til at sidde helt fast, men de skal bare trilles godt i hænderne med krymmel. 
Du kan sagtens fryse trøffelmassen ned, dog uden krymmel/kokosmel. 
Hvis du sætter dem på køl kan de godt blive lidt snasket, så det har bedre af at stå i skabet eller på køkkenbordet på en tallerken til de skal spises.



2 kommentarer:

 1. Mmmm det ser lækkert ud! Mon det skulle være en lille snack til MGP imorgen? :P Tak for opskriften! Deler selv opskrifter til børn og voksne på min mor blog. Håber du vil tage et kig :)
  www.mammaliving.dk
  Knus!

  SvarSlet
  Svar
  1. De er super lækre og vil også passe godt til en omgang hygge med mgp :)
   Vil rigtig gerne kigge forbi din blog!

   Mvh. Sidsel

   Slet