fredag den 23. maj 2014

Rabarbertærte

Rabarbertærte med makroner/marengs


Nu er det sæson for rabarber og ja der er faktisk næsten ikke det de ikke kan bruges til. Både i det søde som det saltet mad. De er super gode at lave marmelade af eller saft på, eller i en tærte som jeg har lavet her. Det syrlige sammen med det søde spiller bare så godt sammen i den her tærte sammen med en klat cremefraiche rørt op med lidt vanilje :) Det er en dejlig sød og sprød bund hvor der oven på kommer en lækker blanding af makroner og marengs som giver den lækre sødme hvor efter den lidt syrlige rabarber kommer, MUMS!


Tærtedej 

300 g mel
200 g koldt smør
100 g  sukker
1 æg 

Rabarber

200 g rabarber, gerne dem som er mest røde 
4 spsk sukker 
2 dl vand 
1 tsk citronsaft
majs-stivelse blandet op med lidt vand til at jævne det til en grød agtig konsistens  

2 æggehvider 
100 g makroner 


Bland sukker og mel i en skål. Skær smør ud i små stykker og ælt det sammen i melet og sukker. Sammel dejen med ægget. Ælt det hele sammen til ensartet klump og rul til en kugle og kom i en frysepose og tryk flad så den er nemmere at rulle ud, sæt den på køl 1 time. 
Imens laver du "rabarbergrøden" Skær rabarberne ud i små stykker på omkring 1 cm og kom op i en gryde sammen med sukker, vand og citronsaft. Lad det koge i ca.15-20 min og mos rabarberne med en ske. Bland lidt majs-stivelse med lidt vand og rør i til det bliver som en tyk grød. Du kan evt. komme lidt rød frugtfarve i hvis du ikke synes dine rabarber er så røde at den får en fin rød farve. Sæt rabarbergrøden på køl. Når dejen er kølet ned kommer du den ud på et meldrysset bord og ruller den ud, helst ikke alt for tyndt ca. 3-4 mm. Du kan sikkert ikke løfte hele dejbunden over i tærteformen uden at den vil gå lidt i stykker, men så tag nogle stykker og sæt sammen i fadet. Pisk æggehviderne helt stive og knus makronerne ned i og rør det sammen og kom op i tærten hvor efter du kommer rabarberne på, du kan også vælge at gøre det omvendt så makron/marengsen er øverst og rabarberne er under. Du kan ud af det sidste dej lave noget fletværk af en art og pensle med et pisket æg. Bag den midt i ovnen på 200 grader i ca.30-35 minutter. Lad den køle af og server med cremefraiche rørt op med vanilje. 
Ingen kommentarer:

Send en kommentar