torsdag den 8. maj 2014

Porretærte med black eye salat

Porretærte med black eye salat

Aftens menu stod på en hurtig porretærte med en lille salat til med lækre black eye bønner. 
Det der med tærtedej er jeg bestemt ikke ekspert i, plejer kun at lave den selv til desserttærter, men det er vel bare det samme uden sukker ;) Men det må godt være lidt nemt ind imellem og så kan man bruge tid på en god salat eller noget andet. 



Porretærte 

Færdig tærtedej 

2 stk porrer, renset og skåret i ringe 
2 dl fløde
½ dl mælk
4 æg
1 spsk revet parmesanost ( kan undlades ) 
salt og peber 
ost til toppen 

Rul tærtedejen ud og smør et tærtefad på omkring de 23 diameter og stik nogle huller rundt omkring med en gaffel. Rens porrerne godt og skær dem i ringe og kom over i tærten. Pisk æggemassen sammen med en gaffel og hæld over porrerne. Bag den midt i ovnen på 200 grader i ca. 40-45 min og æggemassen har sat sig. 


Black eye salat 

Blandes salat-mix eller frisk spinat 
Black eye bønner, købt nogle på dåse som var lige til at bruge som bare skal skylles først. 
1 Gulerod
Syltet rødløg opskrift kan ses (her)  Kan også undlades og så måske udskift det med granatæble 

Balsamico dressing :
1-1½ spsk hvid balsamico 
1 spsk olivenolie eller solsikkeolie 
1 tsk citronsaft 
1½ tsk lys sirup 
1 tsk sennep 
peber 

Vask salat-mix eller spinat og lad det dryppe af og kom det på et fad. Skyl bønnerne godt og hæld over salaten. Skræl en gulerod med en tyndskræller på langs og kom det over salaten sammen med rødløg.
Bland dressingen sammen og lad den trække ½ time i køleskabet og der efter hæld den ud over salaten. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar