onsdag den 18. marts 2015

Sweet and sour chicken

kinesisk sweet and sour chicken 

Nogen køber færdiglavet sweet and sour sauce, jeg laver den selv. Det er faktisk ikke særlig svært at lave sin egen lækre sweet and sour sauce og du vil bestemt synes den er mere lækker og grønsagerne er mere sprøde hvis du prøver. Kyllingen er sprød og dejlig saftig da den er blevet vendt i æg og dernæst majsstivelse, som bare gør kyllingen super lækker når den steges i en masse olie. Det er en af mine yndlings kinesiske retter som jeg også altid spiser når jeg er på restaurant.


Sweet and sour chicken 
2 personer 

1 spsk olie
8 ananasringe, skåret i mundrette stykker 
2 peberfrugter, (den ene skal gerne være rød) I grove stykker 
1 stort løg, i små både 
2 spsk tomatpuré 
2 dl ananassaft, fra dåsen med ananas 
2½ spsk brun farin 
2-2½ spsk eddike - Du kan sagtens også bruge hvidvinseddike eller riseddike 
1 spsk soyasauce 

400-500 g kyllingebryst, skåret i grove tern 
2 æg, sammenpisket 
ca.2-3 dl majsstivelse 
salt 
peber 
ca.½-1 dl solsikkeolie 


Server gerne med ris til, jeg fortrækker jasminris og drys evt. lidt sesamfrø over hvis du har det. 

  • Gør alle grønsagerne klar og sæt ingredienserne frem til saucen. 
  • Kom olie i en gryde og svits kort løg og peberfrugterne af.
  • Tilsæt brun farin og tomatpuré og rør det hurtigt sammen med grønsagerne og tilsæt ananassaften. Lad det simre 3 minutter. 
  • Kom eddike i og rør det godt sammen og lad det simre 2-3 minutter mens du rør godt og tilsæt soyasauce. 
  • Smag til saucen til med eddike og brun farin eller alm. sukker for at få den rette balance mellem surt og sødt som du kan lide det. 

  • Skær kyllingen ud i tern 
  • Pisk æg sammen 
  • Bland majsstivelse med salt og peber
  • Kom olie i en dyb pande eller en gryde, så der ca. er 1-2 cm og varm det forsigtig op. 
  • Når olie er varm vender du kyllingestykkerne i æg og dernæst majsstivelsen og kommer dem på panden og steger dem gyldenbrune på alle sider. 
  • Kom kyllingestykkerne op i et fad og når du har stegt dem alle sammen hælder du sur/sødsovsen over. Hold det varmt i ovnen til det skal serveres. 
  • Kog risene som anvist på pakken og server det til. 



  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar