fredag den 20. marts 2015

Aspargessuppe med hvide og grønne asparges

Lækker cremet aspargessuppe med hvide og grønne asparges

En utrolig nem og lækker suppe der ingen tid tager at lave. Der er snart sæson for grønne asparges, men jeg er tyvstartet lidt for de smager altså skønt. Den er dejlig cremet og synes at når man kommer grøn asparges i bliver den lidt mere frisk og får mere smag på en utrolig lækker måde. 


Aspargssuppe med hvide og grønne asparges 
2 personer 

45 g smør
4 spsk mel 
1 dåse hvide aspargessnitter (husk at gem vandet) 
1½ dl fløde 
6 grønne asparges + 2-3 asparges der skal snittes i små stykker til fyld i suppen
3½ dl mælk 
1 dl vand 
½ grønsagsbouillonterning 
salt 
friskkværnet peber 

Server suppen med et godt stykke ristet brød
  • Sigt vandet fra de hvide aspargessnitter og gem vandet.
  • Knæk det nederste af ved de grønne asparges og skyl dem grundig i vand.
  • Blend de 6 grønne asparges sammen med fløde, der må gerne være lidt små stykker af asparges.
  • Smelt smør i en mellemstor gryde og pisk det sammen med mel. 
  • Kom vandet i fra de hvide asparges og pisk det sammen ved mellemvarme til det bliver en ensartet masse. 
  • Tilsæt alle væskerne og varm det op så det småkoger, mens du pisker godt i det. 
  • Tilsæt grønsagsbouillon og hvide/grønne sparges snitter og lad det småsimre i små 10 minutter mens du rør i det jævnligt.
  • Smag suppen til med salt og friskkværnet peber.

 

2 kommentarer:

  1. Jeg bliver nød til lige at rose dine billeder/fotografering/styling. Flotte billeder!
    - Og opskriften ser heller ikke værst ud ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tusind tak, det jeg glad for at høre :) Den smager fantastisk suppen :)

      Slet