onsdag den 4. marts 2015

Kyllinge boller i karry med toppingmix

Kyllinge kødboller i karrysovs med toppingmix

Dejlig smagfuld ret. Kødbollerne er lavet af kylling og sovsen har fået lidt æbler og så en dejlig toppingmix udover som består af blå druer, forårsløg og saltet peanuts. Det hele spiller rigtig godt sammen og giver retten lidt crunchy og lidt bid. Der er næsten ikke de retter man ikke kan klippe lidt forårsløg udover. Der til har jeg valgt at servere jasminris, men til en anden gang vil jeg nok skifte det ud med noget perlebyg som er super lækker og har en dejlig og mere kraftig smag. 


Kyllinge boller i karry 
4 personer 

Kyllinge kødboller 
ca.14-15 stk

1 pak hakket kyllingekød 
2 drueagurker, hakket i små tern 
1 løg, i fine tern  
1 tsk. Stærk sennep 
1 æg 
2 spsk. Mælk
5 spsk. Hvedemel 
salt
peber 

½ grønsagsbouillonterning ( til når bollerne skal pocheres) 


Karrysovs :
1½ spsk karry
70 g smør
3 spsk hvedemel 
6 dl bouillonvand, fra kødbollerne har kogt i 
½ grønsagsbouillonterning
1 dl fløde 
2 dl mælk 
1 æble, i grove tern 

Toppigmix :
Blå stenfri druer 
forårsløg 
saltet peanuts


  • Bland alle ingredienserne sammen til kødboller og sæt det på køl 15 minutter, imens sætter du en stor gryde over med vand og ½ grønsagsbouillonterning. 
  • Form bollerne med en spsk. så de bliver på størrelse med golfkugler, det vigtigt at du ikke koger dine kødboller, de skal pocheres, så ingen bobler i vandet. Når de er færdig kommer de op til overfladen og du tager den op med en ske og over på en tallerken. 
  • Kom karry i en stor gryde og "brænd" det af til det begynder at dufte og ryge lidt, kom smør i og når det er smeltet pisker du mel i så det samler sig en en klump. Så tilsætter du fløden og pisker det godt sammen med et piskeris og så lidt bouillonvand af gangen til det hele slipper op og mælken skal også bruges samt den ½ ½ grønsagsbouillonterning . 
  • Kom æbletern i sovsen og lad det småkoge i ca. 10 minutter mens du sørger for det ikke brænder på, smag til med salt og peber. Hvis du synes sovsen stadig er for tyk så kom lidt mere bouillonvand i. 
  • Kog den mængde ris du skal bruge som anvist på pakken. 
  • Bland toppingmixet sammen i en skål og server det til ved siden af, så man selv kan bestemme om det skal over. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar