torsdag den 12. marts 2015

Laks i fad med kokosmælk og grønsager

Lækker saftig laks i fad med kokosmælk og grønsager  dertil perlespelt 

En rigtig lækker måde at spise laks på og har en dejlig mild smag af kokos. Det er også en børnevendelig ret vil jeg sige, da den ikke smager af fisk på den måde at det går ind og overtager smagen fra alle de andre ting. Der til har jeg valgt at servere perlespelt da synes de smager skønt og er lidt mere grov i det uden at det bliver for voldsomt, men stadig er en blød kerne der ikke er hård at tygge. Jeg vil bestemt vælge perlespelt til flere af mine retter hvor jeg normalt vil bruge ris. Retten tager ikke særlig lang tid at lave og er en god hverdagsret med farver på. 


Laks i fad med kokosmælk og grønsager
3-4 personer

4-6 stykker laks 
1½ peberfrugt, gerne rød og gul, i grove tern
1 løg, i tern
1-2 spsk olie 
1-2 håndfulde spinat 
1 dåse kokosmælk 
2 spsk tomatpuré 
2 tsk paprika 
1 dl fløde, kan erstattes af et andet mælkeprodukt 
1 grønsagsbouillonterning 
2 dl vand 
 salt
peber 
10-12 cherrytomater 
Jævn evt. sovsen til med lidt majsstivelse blandet op med koldt vand

Hvis du har en økologisk citron til at ligge kan du evt. rive til over laksen som passer rigtig godt til den. 

Server gerne med perlespelt eller perlebyg der til som anvist på pakken 

  • Gør alle grønsagerne klar,  hvis der er skin på laksen fjernes det ved at føre en kniv ned mellem kødet og skinnet med den skarpe side ned mod skinnet. Kom laksen op i et fad.
  • Svits løg af i lidt olie til de bliver gyldne 
  • Tilsæt tomatpuré og lad det svitse med hurtig og kom fløde, kokosmælk,vand, grønsagsbouillonterning og paprika i og lad det simre 5 minutter mens du rør rundt. Smag til med salt og peber. 
  • Kom et par håndfulde spinat i og rør det rundt i sovsen, jævn evt. din sovs lidt til. 
  • Kom peberfrugt i grove tern over laksen og så sovsen ud i et jævnt lag og så til slut kommer du cherrytomater oven på. 
  • Kom fadet ind i en forvarm ovn på 200 grader i ca.30-35 minutter 
  • Imens koger du den mængde perlespelt du skal bruge, det tager ca.15-20 minutter og skal koge i rigeligt vand med salt. Vandet skal hældes fra når det har kogt. 


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar